Fotbal, Campania Gillette – S-a inaugurat Centrul de Performanta Gillette


Intră acum și în grupul de

Sucevenii Tiberiu Serediuc si Andrei Vladut Voineag au trecut si de selectia finala!

Luni, 24 septembrie, la Craiova, Gillette a lansat Centrul de Performanta Gillette dedicat tinerelor talente fotbalistice. Acesta se va afla în Craiova, în cadrul Scolii de Fotbal “Gica Popescu” si va deveni locul de pregatire pentru câstigatorii campaniei nationale de selectii Gillette 2007: “Viitorul fotbalului românesc e în mâinile tale”. La acest eveniment au luat parte cei trei ambasadori Gillette ai campaniei nationale din 2007, fostii componenti ai “generatiei de aur”, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi si Dan Petrescu.

Dan Petrescu: “Conditiile de pregatire de aici sunt asemanatoare cu cele din Anglia”

La conferinta de presa organizata cu acest prilej, fostii internationali si-au exprimat multumirea pentru ca au fost desemnati ambasadorii acestei campanii pe care o considera de bun augur si absolut necesara fotbalului din tara noastra. “Este extraordinar ca tinerii jucatori au sansa sa ajunga la o echipa mare. Este bine de stiut ca acesti 15 copii, care au fost alesi în marea finala, vor avea parte de cele mai bune conditii de pregatire, alaturi de cei mai buni antrenori din tara. Când este vorba de fotbal, voi fi tot timpul alaturi de copii si sper ca am reusit sa-i gasim pe cei mai talentati dintre ei. Si noi am fost talente, dar am confirmat. Asa vreau sa fie si ei. Sa devina talente si sa confirme! Atât timp cât vom pune accent pe tinerele talente, vom  putea emite pretentii si la rezultate. Usor, usor în România începe sa se miste ceva si în ceea ce priveste cresterea si educarea în spiritul performantei a celor mai talentati fotbalisti. Este foarte important ca aceste lucruri se întâmpla, dar nu neaparat si suficient. Ceea ce a facut Gica Popescu aici la Craiova este extraordinar. Conditiile de pregatire de care vor beneficia jucatorii selectionati sunt asemanatoare cu cele pe care le-am vazut în perioada în care am jucat în Anglia”, a declarat Dan Petrescu.  

Gheorghe Hagi: “Îmi doresc ca toti cei 15 copii sa ajunga la echipa nationala”

La rândul sau, Gheorghe Hagi care a fost asaltat de fani pentru autografe, s-a aratat impresionat de amploarea acestei campanii: “Fiecare dintre noi a fost în câte doua orase anul acesta, pentru

a fi alaturi de copiii veniti la selectii. Am vorbit cu ei, i-am si încurajat si nici nu mai stiu cu câti am facut poze sau câte autografe am dat. Am vazut ca lumea este interesata de aceasta problema a juniorilor. Totusi, nimic nu se compara cu sentimentul de bucurie pe care îl ai atunci când te uiti la ei pe terenul de fotbal si îti dai seama ca poate într-o zi unul dintre ei va ajunge cel mai bun fotbalist din România. Este un lucru bun si nu trebuie sa ne oprim aici. Împreuna cu prietenii mei, Gica  si Dan, vom face tot ce ne sta în putere pentru a ajuta la dezvoltarea si la cresterea noilor talente fotbalistice. România dispune de resursele necesare pentru a realiza performante majore în sport. Fotbalul este iubit. Am vazut multi parinti care si-au adus copiii spre fotbal. Asta înseamna ca se vrea. Conditiile de aici sunt deosebite iar cei 15 copii selectionati au reale calitati. De la început mi s-a parut o idee minunata. România are nevoie de cât mai multe astfel de campanii de a sustine tinerii jucatori din tara noastra. Îmi doresc ca toti cei care sunt astazi aici, sa faca performanta si sa ajunga la echipa nationala”, spus Hagi.  

Fara Steaua… fara Gigi Becali

Organizatorii conferintei i-au rugat pe ziaristii prezenti sa evite cuvintele Steaua si Gigi Becali. Gheorghe Hagi a negat o revenire pe banca tehnica si a refuzat sa afirme daca a fost sau nu contactat de vreun club din fotbalul românesc. “Deocamdata, vreau doar liniste si vacanta, pentru ca stiti si voi ce am patit. Nu se stie ce îti rezerva viitorul, este posibil ca în viitor sa antrenez Universitatea Craiova sau alta echipa din fotbalul românesc, dar nu ma întrebati de momentul actual, deoarece nu am de gând sa antrenez. S-au întâmplat multe, nu mai vreau sa comentez ce se întâmpla în fotbalul din România, asa ca la mine treceti pauza. E bine ca am venit la Craiova pentru a-i felicita pe acesti 15 tineri jucatori si am vrut sa fiu alaturi de prietenii mei, Gica Popescu si Dan Petrescu”, a declarat “Regele”.  

Gica Popescu: „Aceste selectii tin locul maidanelor pe care noi jucam fotbal”

Gica Popescu a dorit sa multumeasca tuturor celor care au ajutat la campania Gillette din acest an. „S-a încheiat o noua etapa. Cu siguranta vor urma si altele. Sunt convins ca eforturile facute nu vor fi zadarnice iar acesti copii talentati vor confirma în viitorul apropiat. Fotbalul românesc a avut întotdeauna talente. Noi, aici, la Craiova, am încercat sa realizam toate conditiile necesare performantei. Este foarte important ca acest proiect a atras multi jucatori cu nume mari. Este un moment de bucurie ca sunt alaturi de colegii mei Gica Hagi si Dan Petrescu. Din pacate, nu mai exista terenurile din spatele blocurilor, unde eu si alti colegi de-ai mei am început sa jucam fotbal. Pot spune ca aceste selectii tin locul maidanelor pe care noi jucam fotbal. Ma bucur sa vad ca

acesti copii vor avea sansa sa se pregateasca la scoala olandeza de fotbal, considerata a fi cea mai buna din lume pentru copii si

juniori. Este extraordinar ca, la 12-14 ani, sa joci alaturi de cei care vor ajunge la Ajax, PSV Eindhoven sau Feyenoord”, a declarat Gica Popescu.

Copiii care au fost selectionati de reputatii antrenori Emerich Ienei, Cornel Dragusin si Cornel Jurca vor avea un loc de pregatire la cele mai înalte standarde unde îsi vor putea dezvolta aptitudinile sportive în conditii optime.

Conditii de pregatire occidentale

Scoala de fotbal “Gica Popescu” este situata la intrarea în Craiova si se întinde pe o suprafata de 30.000 de mp într-o zona linistita împrejmuita de pomi si dealuri. Centrul de performanta Gillette dispune de o baza materiala la nivel occidental, alcatuita din doua corpuri. Corpul A contine: o sala de primire dotata cu televizor panoramic, birou vicepresedinti, birou contabilitate, birou secretariat, sala internet, sala recuperare, sala de forta, bucatarie si sala de mese, vestiare antrenori si minihotel. Minihotelul are 12 camere a câte trei locuri fiecare. Corpul B contine: birou antrenori, doua vestiare pentru echipe, un vestiar pentru arbitri, birou manager sportiv dotat cu aparatura video corespunzatoare, cabinet medical, sala de sedinte, magazie materiale antrenori si magazie echipament de joc.

Complexul sportiv are în dotare patru terenuri de antrenament: un teren cu gazon natural (80m x 40m), un teren pentru minifotbal (40m x 30m), un teren cu gazon artificial si unul acoperit cu recortan (suprafata speciala fabricata în Italia). Alaturând si alte mijloace de instruire cum ar fi scaritele pentru agilitate, portile mobile, portile mici, garduletele si jaloanele, s-a reusit crearea celei mai moderne baze de antrenament pentru copii si juniori din tara.

Un accent deosebit se pune si pe învatamânt. Toti copiii selectionati sunt înscrisi la Grupul Scolar Industrial “Traian Demetrescu” din Craiova unde functioneaza clase cu profil de fotbal, unde acestia studiaza intens si doua limbi straine iar ulterior au posibilitatea de a urma cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

Toti cei patru finalisti ai selectiei de la Suceava vor ramâne la Craiova!

Campania Gillette din acest an a trecut în luna iulie si pe la Suceava. Cei patru câstigatori ai selectiei care a avut loc pe stadionul “Areni”, au fost prezenti în marea finala de la Craiova.

Catalin Andrei Stefanescu (LPS Piatra Neamt) – 13 ani, Tiberiu Serediuc (Cetatea Suceava) – 14 ani, Dragos Costin (CS Viitorul Onesti) – 14 ani si Andrei Vladut Voineag (CS Gura Humorului) – 14 ani au fost alesi printre cei 15 câstigatori. Dupa judetul Galati, care a dat 3 câstigatori, Suceava se afla pe locul secund, Tiberiu Serediuc si Bogdan Vladut Voineag urmând sa se pregateasca la Craiova. Iata lista completa a câstigatorilor:

Mihai Deac (FC Baia Mare) – atacant – 13 ani

Daniel Lovin (Otelul Galati) – mijlocas – 14 ani

Daniel Crisan (Otelul Galati) – mijlocas – 14 ani

Ionut Daniel Vana (Otelul Galati) – mijlocas – 12 ani

Florin Bertea (CF Braila) – mijlocas – 14 ani

Andrei Viorel Artean (Corvinul Hunedoara) – mijlocas – 14 ani

Bogdan Daniel Horvat (Jiul Petrosani) – mijlocas – 13 ani

Sergiu Constantin Neacsa – nelegitimat – atacant – 14 ani

Gheorghe Alexandru Roman (FC Bihorul Beius) – mijlocas – 12 ani

Danut Iancu (Petrolul 95) – atacant – 13 ani

Catalin Andrei Stefanescu (LPS Piatra Neamt) – atacant – 13 ani

Tiberiu Serediuc (Cetatea Suceava) – mijlocas – 14 ani

Dragos Costin (CS Viitorul Onesti) – atacant – 14 ani

Andrei Vladut Voineag (CS Gura Humorului) – mijlocas – 14 ani.  
 


Intră acum și în grupul de