Fotbal, Cupa Romaniei – Victoria lui Zaharia! – FCM Bacau – Steaua Bucuresti 0 – 4


Intră acum și în grupul de

FCM Bacau – Steaua Bucuresti 0 – 4

Într-un lot cu vedete precum Nicolae Dica, Vali Badea, Victoras Iacob sau Adrian Neaga, golgheterul Stelei este, dupa partida de miercuri din saisprezecimile Cupei României, Dorel Zaharia. Contestat îndelung de „patronul-antrenor principal” Gigi Becali, fostul idol al Bistritei tace si face, punând iarasi umarul serios la un nou succes ros-albastru.

Partida de pe Stadionul Municipal din Bacau a fost privita de ambele combatante în mod diferit. Pe de o parte, gazdele vedeau meciul ca o sansa, unica într-un sezon întreg, de a iesi din anonimat. Pe de alta parte, rezervele gruparii vicecampioane veneau în orasul lui Bacovia pentru a demonstra ca au valoare de Steaua. Disputa a început într-un mod confuz, în nota obisnuita din ultimele meciuri facute de gruparea din Ghencea. Prima ocazie de gol a venit din partea gazdelor, însa sutul lui Mavriche din minutul 14 a ocolit cu putin vinclul portii lui Cernea. Dupa alte sapte minute, bacauanii au fost din nou aproape de a prelua conducerea. Din pacate pentru ei, lovitura libera executata de Dobârceanu a trecut la o palma de poarta stelista. Cu toate acestea, primul gol al partidei avea sa fie reusit de oaspeti, în minutul 38 al partidei: pasa Rica Neaga printre fundasii adversi si Dorel Zaharia suteaza în forta, scuturând plasa nefericitului Manea.

Repriza a doua avea sa fie mult mai disputata. Dupa 11 minute de la fluierul lui Tudor, portarul gazdelor avea sa o „comita” în stil mare, oferind o pasa perfecta pentru Vali Badoi. Fostul atacant al Vasluiului, altruist din fire, avea sa îi paseze aceluiasi Zaharia, care, cu poarta goala, marcheaza golul de 2-0. Dupa alte patru minute, centralul Tudor acorda penalti prea usor la o cadere a lui Romeo Surdu: sut în vinclu Vali Badea si scorul devine unul de forfait. Si, ca necazul bacauanilor sa fie complet, Zaharia avea sa mai puncteze odata, printr-un dribling de exceptie în fata portarului Manea, finalizat cu un sut la firul ierbii. Scor final 4-0 si Dorel Zaharia îsi arata din nou clasa. Cine are ochii de vazut sa vada, cine are urechi de auzit sa auda! Cine nu, sa îl trimita la Gloria Buzau…

Au evoluat urmatoarele formatii:

FCM Bacau: Manea – Taban, Keleman, Mavriche, Vraciu – Cojocaru, Tanasa, David, Dobârceanu – Banu, Geaman.

Steaua: Cernea – Golanski, D. Ninu, E. Baciu, Emeghara – Badoi, Bicfalvi, Cristocea, Neaga – Zaharia, V. Badea.   
 

Fiesta la poalele Tâmpei
FC Brasov – Gloria Bistrita 1 – 0

Probabil multi se asteptau ca întâlnirea dintre FC Brasov si Gloria Bistrita, din 16-imile Cupei României, sa fie una tensionata si aprig disputata, însa care sa se încheie cu victoria bistritenilor. Planurile au fost date peste cap si l-au luat chiar prin surprindere pe Ioan Ovidiu Sabau, formatia sa fiind învinsa la Brasov cu 1-0, prin golul marcat de Senin în minutul 87. „Nu ma asteptam sa pierdem, pentru ca as fi jucat cu mai multi titulari. Am gresit, pentru ca ar fi fost un alt joc daca foloseam echipa de baza, si s-a vazut ca ceilalti nu se ridica la nivelul titularilor. Totusi am zis sa le dau o sansa si jucatorilor care au evoluat mai putin în campionat, dar nu a iesit bine”, a spus Sabau la finalul partidei, pe un ton linistit. Nici macar arbitrajul nu l-a deranjat pe tehnicianul formatiei din Liga I, declarând ca brigada condusa de Aurelian Bogaciu s-a descurcat cum a putut. „Desigur, nu am fost de acord cu toate deciziile arbitrilor, însa asa considera ei ca trebuie sa arbitreze. Stiu ca nu a fost un arbitraj partinitor, de aceea nici nu pot sa ma plâng de arbitraj. Sunt tineri, sunt la început si asta a fost maniera lor de arbitraj”, a spus Sabau.

Daca Sabau invoca jocul dur lasat liber de arbitru, pe final Bogaciu chiar le-a dat o ultima speranta bistritenilor. În minutul 85, la scorul de 0-0, portarul bistritean Calin Albut l-a faultat dur, în careu, pe Hadnagy, faza a continuat si brasovenii au înscris. Însa Aurelian Bogaciu s-a grabit si a fluierat fault, anulând golul si dictând penalti pentru FC Brasov. Portarul Albut a primit cartonas rosu, iar locul sau în poarta Gloriei a fost luat de fundasul Mircea Rus, deoarece bistritenii operasera toate schimbarile. Adrian Senin a executat lovitura de la 11 metri , iar dramatismul a atins cote maxime când Rus a sters usor balonul si a reusit sa-l devieze în bara, însa mingea a revenit la Senin care si-a trecut în cont unicul gol al întâlnirii.

Dupa finalul partidei, brasovenii au început petrecerea în vestiar, sarbatorind cu sampanie victoria si calificarea în optimile Cupei României. Razvan Lucescu le-a lasat timp elevilor sai sa se bucure, însa le-a amintit ca de joi trebuie sa revina cu picioarele pe pamânt si sa se concentreze asupra meciurilor din Liga a II-a. „Un meci în care am jucat cu o foarte mare ambitie si determinare si iata ca pâna la urma am fost rasplatiti. Este o victorie importanta împotriva uneia dintre cele mai bune echipe ale Ligii I. Noi confirmam ca suntem într-un moment excelent, acum ne bucuram, dar de mâine trebuie sa revenim cu picioarele pe pamânt, pentru ca ne asteapta un meci greu în campionat, la Bacau, luni”, a spus Razvan Lucescu. 

Sanatate(a) de la clujeni: UTA si FC Vaslui au fost eliminate 

Sanatatea Cluj – UTA Arad 1 – 0

Universitatea Cluj si CS Sanatatea Servicii Publice Cluj-Napoca sunt surprizele zilei de miercuri din Cupa României. Daca „U” Cluj a zdrobit FC Vaslui, formatie aflata pe locul doi în Liga I, cu scorul de 3-0, CS Sanatatea i-a lasat cu gura cascata pe aradenii lui Lacatus. Formatia din Liga a treia de fotbal s-a impus cu scorul de 1-0 pe stadionul Victoria Someseni, unicul gol al partidei fiind marcat de Gaspar în prelungirile primei reprize. 

„U” Cluj – FC Vaslui 3 – 0

De partea cealalta, „U” Cluj s-a impus prin golurile marcate de Goga, în minutul 28, si Jovanovic, în minutele 74 si 86, în timp ce o alta echipa clujeana, CFR, liderul la zi în Liga I, a trecut fara probleme de FC Sacele, cu acelasi scor ca si concitadina de pe „Ion Moina”, 3-0. Muresan, în minutul 17, Manuel Jose, în minutul 49, si Fabbiani, în minutul 60, au fost cei trei marcatori pentru „feroviari”, care, spre deosebire de alte formatii, au tratat cu seriozitate partida. 

Concordia Chiajna – Otelul Galati 0 – 6

Scorul 16-imilor a fost realizat de Otelul Galati, care si-a regasit pofta de gol în fata Concordiei Chiajna. Una dintre revelatiile ligii secunde, Concordia, a fost calcata în picioare de galateni, care s-au impus cu 6-0 prin golurile lui Jula (17), Daniel Stan (21, 32), Elek (78, 85) si Brujan (90). 

Rezultate înregistrate în 16-imile Cupei României: 

Marti

Prefab Modelu – Poli Stiinta Timisoara   0-3

Jiul Petrosani – Farul Constanta    3-2 (dupa prelungiri)

Drobeta Turnu Severin – Ceahlaul Piatra Neamt 1-3

Miercuri

FC Sacele (Liga a II-a) – CFR Cluj     0-3

Concordia Chiajna (Liga a II-a) – Otelul Galati   0-6

Muresul Deva (Liga a II-a) – Politehnica Iasi   2-3 (Lintaru 7, Vajda 35/Paruolo 31, Miclea 48, 49)

ACU Arad (Liga a III-a) – Dacia Mioveni   0-2 (Vrajitoarea 39, Costescu 70)

Tricolorul Breaza (Liga a III-a) – Gloria Buzau   0-1 (Guda 15)

FC Baia Mare (Liga a III-a) – Unirea Urziceni 1-4 (Batin 12/Onofras 17, 29, Paduretu 64, Bilasco 70)

Sanatatea Cluj (Liga a III-a) – UTA    1-0

Universitatea Cluj – Sporting Vaslui    3-0

FC Brasov (Liga a II-a) – Gloria Bistrita    1-0

FCM Bacau (Liga a II-a) – Steaua     0-4


Intră acum și în grupul de