Boya si Cesinha au trecut Rapid de FCM II Bacau


Intră acum și în grupul de

Victorie suspecta

Progresul Bucuresti – Dinamo 0 2
Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României câstigând cu 2-0 contra celor de la Progresul Bucuresti (fosta FC National), la capatul unui meci în care s-au consumat doua faze cheie extrem de discutabile. Un fault inexistent si un penalti pentru Dinamo, dar si un penalti pentru bancari care s-a ratat “plasat” pe centrul portii.
Prima faza discutabila a fost cea din minutul 33, care a dus la primul gol al lui Dinamo. Chiacu a fost deposedat corect în careu, arbitrul de centru se pregatea de corner, însa tusierul Vidan a indicat fault, dupa care s-a aratat punctul cu var. Nu a fost nici vorba de fault asupra lui Chiacu.
Dinamo a avut un gol corect anulat pentru offside, FC National a avut o bara în repriza a doua si la câteva minute distanta si un penalti. Ilin a trimis mingea pe centrul portii lui Dinamo, încet, astfel încât Romanovs a respins fara probleme. Dinamo a marcat prin Chiacu, pe final de meci, stabilind scorul final de 0-2. Dinamo a evoluat în formula: Romanovs – Blay, Goian, Fernandez, Musat (Cristea, 78) – Chiacu (Scarlatache, 85), Ropotan, C. Munteanu, Izvoranu – Bratu (Danciulescu, 66), L. Ganea.

În optimile Cupei României s-au calificat echipele: Steaua, Dinamo, Rapid, Sanatatea Cluj, CFR Cluj, Universitatea Cluj, Otelul Galati, Poli Iasi, Gloria Buzau, Dacia Mioveni, Unirea Urziceni, FC Brasov, Politehnica Stiinta Timisoara, Jiul Petrosani, Pandurii Tg. Jiu si Ceahlaul Piatra Neamt.

FCM Bacau II – Rapid 0 3
Câstigatoarea en-titre a Cupei României nu s-a încurcat de echipa secunda a bacauanilor. Rapid a trecut cu 3-0 de FCM Bacau II, în 16-imile Cupei, iar problema câstigatoarei nu s-a pus în niciun moment. Giulestenii au deschis rapid scorul prin Cesinha, în minutul 3, care a fost lansat pe dreapta de catre Nicolae Grigore si a patruns fara probleme în careu, executându-l pe Ignatescu.
Bacauanii au avut si ei ocazia sa egaleze dupa sapte minute, când Dornescu  l-a întins pe Andrade cu un sut dintr-o lovitura libera de la peste 20 de metri, însa tabela a ramas neschimbata. În minutul 13, acelasi Cesinha a centrat din careul de 16 metri, iar Boya a reluat cu capul din doi metri si a dus scorul la 2-0.
Tot Cesinha a fost în prim plan si la urmatoarele faze de atac, creând alte câteva situatii de gol pentru coechipierii sai, însa nu a reusit sa îsi treaca în cont „dubla” în minutul 28, dupa ce a driblat trei fotbalisti bacauani. A reusit însa sa marcheze al doilea gol Boya, care a reluat în plasa portii un sut al lui Tamandare, respins de Ignatescu, chiar înainte de sfârsitul primului mitan. Boya a închis totodata si tabela, pentru ca repriza a doua nu a mai adus nicio schimbare, rapidistii luând piciorul de pe acceleratie.
Pentru Rapid au jucat: Andrade – Tamandare, M. Constantin, Perja, Bozovic – Herea, Grigore (R. Stancu, 58), Grigorie – Buga, Boya (Mazilu, 46), Cesinha (Dobroiu, 69). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cosmarul Craiovei continua: Pandurii au scos Stiinta din Cupa

Pandurii Tg. Jiu – U Craiova  1 0 d.p.
Duelul Olteniei s-a încheiat cu victoria Pandurilor. Echipa lui Eugen Neagoe a eliminat Universitatea Craiova în 16-imile Cupei României. Prima ocazie de gol i-a apartinut lui Rose, dar Dossey si-a salvat echipa. La opt minute dupa pauza, Alexandru Piturca rateaza cea mai mare ocazie de gol pentru Pandurii dupa ce a scapat singur cu Bornescu. În minutul 73 Wobay a trecut pe lânga deschiderea scorului. Zece minute mai târziu, centralul Cristian Balaj nu a acordat penalti la Liviu Mihai.
Acelasi Liviu Mihai a ratat si prima ocazie din reprizele de prelungiri. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 113 de Stromajer, care a înscris cu o lovitura de cap din interiorul careului, dupa ce Bornescu a respins gresit. Golul a calificat Pandurii în optimi, în vreme ce la Craiova cosmarul continua.


Intră acum și în grupul de