Handbal – Petru Ghervan: “Vom intra pe teren pentru a castiga”!


Intră acum și în grupul de

Revenit din Germania, unde nationala de handbal masculin a României a pierdut super-amicalul disputat la Wetzlar cu campioana mondiala en-titre, antrenorul secund al tricolorilor si totodata tehnicianul formatiei CS Universitatea Bucovina Suceava a avut amabilitatea de a raspunde câtorva întrebari legate de echipa nationala, precum si de echipa locala, care în etapa a III-a a Ligii Nationale va evolua în compania vicecampioanei Steaua MFA Bucuresti.
– Domnule Ghervan, cum a fost în Germania? Am vazut o echipa a României foarte motivata.
– Initial, când am început pregatirea pentru meciul cu Germania, am pornit de la ideea de a nu ne face de râs tinând cont totusi ca este campioana mondiala. Însa, pe parcurs am schimbat tonul iar când baietii au iesit de la vestiare, obiectivul nostru era sa-i învingem pe nemti. A fost o sansa buna de a realiza un rezultat remarcabil. Chiar daca am pierdut, eu cred ca am facut un meci bun si am obtinut un rezultat rezonabil care ne ofera o perspectiva buna pentru viitor.
– Cu prilejul acestui joc, v-ati reîntâlnit cu fosti elevi pe care i-ati avut sub comanda fie la Suceava, fie la nationala de juniori. Cum a fost revederea?
– Sigur ca este un motiv în plus de satisfactie faptul ca pe unii dintre actualii componenti ai echipei nationale i-am avut la un moment dat ca elevi. Este cazul lui Rohozneanu, Irimescu sau Ciubotaru, care va reveni si el printre tricolori, dar si a celorlalti, de la juniori.
– Cum va simtiti în noua postura, de antrenor secund al nationalei?
– Încerc sa-mi fac datoria, sa-mi îndeplinesc sarcinile pe care le am în postura de antrenor secund si sa-l sprijin atât cât pot pe Aihan Omer.
– Apropo de Aihan Omer, cum decurge colaborarea cu acesta?
– El este un antrenor foarte bun, modern. Nu este genul de tehnician setat pe idei rigide. Comunica foarte mult cu jucatorii si este constient ca într-un timp scurt nu poate lucra decât la omogenizarea sportivilor.
– 6 dintre jucatorii de la echipa nationala evolueaza la Steaua, adica urmatorul adversar din campionat. I-ati studiat într-un mod special?
– Nu se poate vorbi despre asa ceva. Echipa nationala este echipa nationala iar la echipa de club este alta treaba. Nu ar fi nici corect daca as gândi asa. Într-adevar 6 jucatori de la Steaua joaca si la nationala si cu siguranta ne asteapta un meci greu.
– Ce sanse are CS Universitatea în fata Stelei?
Din start vreau sa precizez ca vom intra pe teren pentru a câstiga, mai ales ca va fi primul joc de acasa în care va evolua si Leonard Bibirig. Sigur, pornim cu statutul de outsideri, dar cred ca putem aborda meciul cu toata încrederea. Depinde foarte mult cum vor sta si adversarii nostri în teren. Nu trebuie uitat ca ei vor veni dupa meciul din Cupa EHF.
– Meciul va fi transmis în direct de sport.ro. E bine sau nu?
– Cei de la sport.ro au facut o cerere în acest sens pentru ca partida sa se joace de la ora 19 iar noi am acceptat-o. Exista avantaje si dezavantaje. Pe de o parte e bine pentru noi pentru ca suntem înca o echipa mica, dar exista si dezavantajul de a ne vedea jocul cei de la Minaur Baia Mare pe care îi vom întâlni în runda urmatoare.
– Ati primit un sprijin financiar suplimentar din partea Primariei Suceava. Credeti ca acest gest este o urmare a rezultatelor foarte bune din acest debut de campionat?
– Se poate spune si asa. Domnul primar ne-a promis acesti bani de mai mult timp si pe undeva a conditionat primirea lor de rezultatele pe care le vom înregistra în acest sezon.
– Etapa a III-a a început cu o noua surpriza. HCM Constanta  a facut doar egal la Oradea. Cum comentati?
– Nu stiu ce s-a întâmplat acolo. Constanta a jucat fara Toma si Rudi Stanescu, care erau la lot. Eu cred ca daca erau si acestia pe teren altul ar fost rezultatul. În orice caz, acest scor ne dezavantajeaza pe noi întrucât formatia din Oradea este, valoric vorbind, sub locul 6 al Ligii Nationale. Mai mult, echipele mari care au pierdut puncte vor lupta de acum sa le recupereze.
* * *
Meciul dintre CS Universitatea Suceava si Steaua MFA Bucuresti va avea loc miercuri, 3 octombrie, în sala de sport a LPS, cu începere de la ora 19. Partida va fi transmisa în direct de canalul sport.ro.


Intră acum și în grupul de