PSD vrea despagubiri de la Moldoveni


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, s-a pronuntat la Suceava destul de negativ fata de întreruperea retransmisiei TVR pe teritoriul Republicii Moldova considerând ca aceasta este ilegala pentru ca exista o licenta pâna în 2011. secretarul general al PSD sustine ca actualul guvern ar trebui sa depuna eforturi pentru reluarea transmisiei, iar TVR sa se adreseze instantei de judecata din tara vecina. Corlatean a spus într-o conferinta de presa ca întreruperea retransmisiei programelor TVR pe teritoriul Republicii Moldova „este o ilegalitate si un abuz” al autoritatilor de la Chisinau.

„Exista o licenta data Televiziunii Române de retransmitere a programelor în Republica Moldova valabila pâna în 2011. Ce s-a întâmplat prin acel Consiliu de Coordonare al Audiovizualului de la Chisinau, acordarea unei alte licente care s-a suprapus peste licenta TVR este o ilegalitate”, a precizat Corlatean care considera ca aceasta actiune are o motivatie politica. El a solicitat Guvernului sa se implice în aceasta chestiune pentru a se restabili retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova si a sugerat TVR sa apeleze la calea jurisdictionala.

„Sa dea în judecata institutia de la Chisinau si Guvernul de la Chisinau pentru ca este, în mod clar o ilegalitate. Justitia moldoveana, daca are un minimum de independenta, nu poate sa nu dea dreptate”, a spus secretarul general al PSD care considera ca TVR trebuie sa solicite si daune. El considera ca aceasta situatie demonstreaza „falimentul politicii externe de dreapta” din ultimii trei ani si „falimentul asa zisei nemaipomenite prietenii între presedintele Traian Basescu si presedintele Voronin”.


Intră acum și în grupul de