Statia de transformare Veresti, modernizata de E.On Moldova


Intră acum și în grupul de

E-On Moldova a realizat lucrari de modernizare fiind înlocuite releele de tip electromagnetic cu altele numerice de la Statia de 110 kV Veresti din judetul Suceava de la care sunt alimentati 10 000 de consumatori de energie electrica si Aeroportul Salcea. Potrivit E-On Moldova, în cursul zilei de sâmbata, se vor pune în functiune protectiile pentru trei celule de 110 kV din statia 110 kV Veresti la care s-au executat lucrari de modernizare fiind înlocuite releele de tip electromagnetic ce functionau din anul 1975 si erau depasite din punct de vedere tehnic si care nu mai corespundeau cerintelor actuale în ceea ce priveste siguranta în functionare.

Aceeasi sursa precizeaza ca modernizarea protectiilor la Statia de 110 kv de la Veresti se impunea cu atât mai mult, cu cât în anul 2000 s-a executat lucrarea de modernizare a întrerupatoarelor aferente celor trei celule.

“Releele montate sunt de ultima generatie, sunt relee numerice ce se utilizeaza în statii de transformare la nivelul anului 2007 pe plan mondial. Realizarea lucrarilor prezinta importanta pentru siguranta în alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zona”, precizeaza E-On Moldova. Din statia 110 kV Veresti sunt alimentati 10 000 de clienti si aeroportul Salcea-Suceava, aceasta statie fiind importanta si pentru alimentarea.cu energie electrica a judetului Botosani, cele doua linii aeriene de 110 kV Suceava-Veresti si Veresti-Botosani constituind alimentarea de baza a consumatorilor din judetul Botosani. Investitia în valoare de 375 000 RON face parte din planul de modernizare a retelelor de distributie derulat de E.ON Moldova Distributie care are ca scop cresterea calitatii serviciilor oferite, mai precizeaza E-On Moldova.


Intră acum și în grupul de