Social-democratii cer voalat alegeri anticipate


Intră acum și în grupul de

PSD este dispus „sa se întoarca la popor” daca dupa ce motiunea de cenzura a PSD va fi votata presedintele Traian Basescu va alege în continuare o formula de guevrnare formata din membri ai PNL, PD sau PLD. Corlatean a denumit acest gend e formula drept una a instabilitatii si a tensiunii politice explicând ca PSD nu este dispus ca voteze o noua formula a Aliantei DA, care si-a dovedit deja falimentul politic. „Daca PSD a luat decizia de a depune motiunea de cenzura împotriva guvernarii de dreapta, pe care o criticam cu argumente foarte serioase, sa nu-si imagineze nimeni ca PSD va putea vota si va vota o alta formula a guvernarii de dreapta care nu face decât sa reînvine Alianta PNL-PD, alianta care si-a dovedit deja falimentul politic”, a spus Corlatean.

El a subliniat ca în noiembrie 2004 a existat un vot important în favoarea ofertei de guvernare social-democrata când patru milioane de români au votat PSD si ca motiunea de cenzura introdusa acum fata de guvernarea de dreapta este un raspuns la solicitarea acestui electorat.

„Daca domnul presedinte Traian Basescu va decide sa aleaga în continuare o formula a instabilitatii si a tensiunii politice, si nu va alege solutia unei guvernari stabile, puternice si predictibile, cu componente social-democrate importante, atunci PSD este dispus sa se întoarca la popor”, a spus secretarul general al PSD. El considera ca este nevoie de o clarificare politica în clipa de fata si este nevoie de o politica social-democrata la guvernare care sa reduca din polarizarea sociala si din saracia care s-a adâncit în România sub guvernarea de dreapta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la TVR, ca, daca motiunea trece, o varianta PD cu sustinere PSD „la vedere” nu este o solutie pentru un nou Guvern, iar PSD ar trebui sa-si faca datoria de partid de opozitie si sa voteze împotriva Guvernului. Întrebat daca, în eventualitatea trecerii motiunii, o varianta PD cu sustinere PSD „la vedere” este o solutie pentru un nou Guvern, Basescu a raspuns ca aceasta nu poate fi o solutie pentru ca „se amesteca iar dreapta cu stânga”. Presedintele a spus ca, daca motiunea de cenzura initiata de PSD va fi adoptata, va încerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD, cu un premier democrat.


Intră acum și în grupul de