Fotbal, Liga I – Primul gol al lui Rada aduce trei puncte Stelei – Steaua – FC Vaslui 1 – 0


Intră acum și în grupul de

Steaua – FC Vaslui 1 – 0

Vechile obiceiuri nu se schimba. Desi evolutia echipei a fost mai buna decât în „era Hagi”, Steaua s-a impus cu greu în fata formatiei FC Vaslui, scor 1-0, si, ca deobicei, dintr-o faza fixa. Ionut Rada a marcat singurul gol al partidei si primul pentru el în tricoul „ros-albastru”, urcând Steaua pe locul sase în clasament, la cinci puncte distanta de liderul Unirea Urziceni.

Actiunile cursive ale stelistilor au fost lipsite de finalizare, poate si datorita curajosului Haisan, care a fost aproape si de o accidentare grava, pe final, însa important pentru Steaua este ca ocaziile au existat, dupa cum spune si antrenorul Massimo Pedrazzini, aflat la prima victorie în Liga I. “O victorie muncita. Sunt multumit si ma bucur pentru ca a venit o victorie printr-un joc foarte frumos, cu suflet, cu inima. Am avut si ocazii în fazele de joc, nu doar în fazele fixe. Echipa a muncit foarte bine. Ma simt la fel ca înainte, chiar daca este prima mea victorie în campionat. Este binevenita, pentru ca avem nevoie de liniste, ca sa pregatim meciul cu Arsenal”, a spus Pedrazzini.

Golul ex-rapidistului Ionut Rada a venit abia în minutul 65, când Nicolita a executat un corner de pe dreapta, iar fundasul Stelei s-a înaltat la opt metri si a înscris cu o lovitura de cap, cu pamântul, în dreapta portarului Haisan. Galeria a uitat de trecutul jucatorului si i-a scandat numele în momentul în care crainicul stadionului a anuntat marcatorul, un gest de fair-play facut de stelisti si când fostul fotbalist al ros-albastrilor, Dorinel Munteanu, a fost înlocuit la oaspeti.

Nu la fel de îngaduitori au fost spectatorii prezenti la acest meci si în cazul lui Ovidiu Petre, mijlocasul fiind huiduit permanent în acest meci. El a fost fluierat prima data în momentul prezentarii de la începutul meciului si, ulterior, de fiecare data când a atins balonul. Petre este considerat de fani unul dintre cei care se fac vinovati de plecarea lui Gheorghe Hagi, antrenor al carui nume a fost scandat în mai multe rânduri de galeria Stelei. Reactia fanilor l-a deranjat într-o oarecare masura pe actualul tehnician al Stelei, care a declarat la finalul partidei ca “nu este frumos când un jucator este fluierat de proprii suporteri. Fanii trebuie sa stea lânga echipa si sa-i încurajeze pe toti jucatorii”.

Au evoluat echipele:

Steaua: Zapata – P. Marin, E. Baciu, I. Rada, Emeghara – Ov. Petre, Bicfalvi (Dica, 35) – Nicolita, Neaga (V. Badea, 65), Surdu (Badoi, 74) – Zaharia. Antrenor: Massimo Pedrazzini.

FC Vaslui: Haisan – Moraru, Buhus, Mardare, Balace – Sabou, D. Munteanu (Zmeu, 56) – M. Matei (Buhaescu, 52), Ivan (Bukvici, 70), Gheorghiu – Temwanjira.Antrenor: Dorinel Munteanu.  (C.M.)

Apostol îsi învinge fosta echipa si urca Unirea în fruntea Ligii I  

Farul Constanta – Unirea Urziceni 0 – 1

Formatia condusa de Dan Petrescu, Unirea Urziceni, si-a fructificat statutul de favorita în deplasarea de la Constanta, unde a învins Farul cu 1-0, într-un meci contând pentru etapa a IX-a a Ligii I.

Ialomitenii s-au impus gratie reusitei de exceptie a lui Iulian Apostol, care, în minutul 16, a stopat mingea cu pieptul, la opt metri de poarta lui Curca, si a reluat cu stângul din foarfeca, dupa o recentrare cu capul a lui Bilasco.

Golul fostului constantean, primul în acest sezon, a urcat Unirea pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte, 20, cu CFR Cluj, care aseara trebuia sa joace pe teren propriu cu Dinamo. De partea cealalta, Farul ramâne în zona fierbinte a clasamentului, cu doar sapte puncte dupa noua etape.

Au evoluat formatiile:

Farul Constanta: Curca – Farmache, Mala, Schiopu, Maxim – Voiculet, Patrascu, Todoran, Mendy (Bacila, 51) – Gurita, Chigou (D. Florea, 61). Antrenor: Constantin Gache.

Unirea Urziceni: Stelea – L. Balint (C. Petre, 77), Galamaz (Nicu Epaminonda, 70), Mehmedovici, Bordeanu – Ricardo Gomes, Mara, Paduretu, I. Apostol – Bilasco (Danalache, 57), B. Stancu. Antrenor: Dan Petrescu. (C.M.)

Victorie glorioasa pentru Poli Timisoara

Poli Stiinta Timisoara – Gloria Bistrita 3 – 1

Poli Stiinta Timisoara se alatura si ea echipelor din afara Capitalei care se afla pe primele pozitii în Liga I, alaturi de CFR Cluj, Unirea Urziceni si FC Vaslui, dupa o victorie venita pe finalul partidei cu Gloria Bistrita. Banatenii s-au impus cu scorul de 3-1, golurile victoriei fiind înscrise în ultimele zece minute la partidei.

Echipa pregatita de cehul Dusan Uhrin a preluat conducerea pe tabela de marcaj, în minutul 28, când dupa o lovitura libera executata de Karamian, jucatorul Ion Dumitra, de la Gloria Bistrita, a trimis mingea în propria poarta , fiind incomodat si de capitanul Gabriel Cânu. Imediat dupa reluarea partidei, centralul Ovidiu Hategan a acordat penalti pentru oaspeti, dupa un fault în careu al lui Dancia, iar Cristian Coroian a adus egalarea, pentru ca finalul sa apartina gazdelor. Cânu a punctat pentru 2-1 printr-o lovitura de cap, în urma unei centrari a lui Torje, în minutul 80, iar trei minute mai târziu Cristea i-a pasat cu capul nigerianului Abiodun, care a ramas singur cu Tatarusanu si a sutat sec de la 16 metri în dreapta portarului nationalei de tineret a României.

Au evoluat echipele:

Poli Stiinta Timisoara: Popa – St. Stancu, Cânu, McKain, Dancia – Torje, Srhoj, Aliuta (Abiodun, 73), Art. Karamian (S. Radoi, 90) – Mansour (A. Cristea, 69), Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin.

Gloria Bistrita: Tatarusanu – D. Matei, Abrudan, Turcu, Sepsi – Dumitra (Câju, 46), Nalati, Ragipovic (Fl. Bad, 86) – Coroian, Tilinca, Pârvu (Dobre, 67). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau  (C.M.)

UTA în cadere, dupa esecul de la Buzau

Gloria Buzau – UTA Arad 1 – 0

Dupa înfrângerea rusinoasa din Cupa României, unde au fost eliminati de CS Sanatatea Cluj, formatie din liga a treia, „textilistii” aradeni nu au plecat cu capul sus nici de la Buzau, unde au pierdut meciul cu Gloria.

Echipa antrenata de Stefan Stoica a obtinut a doua victorie în acest sezon, învingând UTA cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Valentin Iovita, în minutul 69, când a înscris cu un sut plasat, dupa o centrare de la Claudiu Ionescu.

Buzoienii au urcat pe 13 în clasamentul Ligii I, cu 8 puncte dupa noua etape, în timp ce UTA ramâne cu o medie de un punct pe etapa. „Au fost doua reprize diferite iar a doua cred ca ne-a apartinut în totalitate. Am câstigat trei puncte, asta este cel mai important. Mergem sa câstigam toate meciurile, mergem sa jucam peste tot la victorie. Facem tot ce trebuie sa tinem aceasta echipa în prima divizie”, a declarat tehnicianul Stefan Stoica, completat de jucatorul Romeo Bunica: „Încet, încet lucrurile merg mai bine”.

Au evoluat echipele:

Gloria: Minca – Doicaru, C. Petre (Iovita, 46), Jozic, D. Eze – Gheorghita (Paleacu, 68), Tudose – Simion, Cl. Ionescu, Litu (Bunica, 63) – Dos Santos. Antrenor: Stefan Stoica.

UTA: D. Tudor – I. Balan, Chita, Buican, Simao – Hora (D. Chirita, 66), Cr. Todea, Fl. Dan, Drida (Roszel, 76), Frasineanu – Edson. Antrenor: Marius Lacatus.


Intră acum și în grupul de