HANDBAL HCM Constanta, debut cu stangul in Liga Campionilor


Intră acum și în grupul de

Daca la fotbal, Steaua Bucuresti a pornit în grupele Ligii Campionilor cu o înfrângere, „figura” a fost din pacate repetata de HCM Constanta la handbal masculin. Campiona României a debutat tot cu o înfrângere în deplasare în cea mai prestigioasa competitie a „Batrânului Continent”.

„Cosmarul nordic” pare sa-l bântuie pe antenorul constantenilor, Lucian Râsnita. Daca anul trecut, HCM ceda la scor la Gudme (17-33), campioaa a suferit înca un esec clar pe tarîm scandinav, cedînd cu 25-33 pe terenul campioanei Suediei, Hammarby IF. Constantenii au rezistat aproape o repriza, dar nordicii au profitat pe finalul primei parti de nenumaratele greseli din atacul si apararea românilor, intrând la cabine cu un avans de patru goluri (18-14). În partea secunda, elevii lui Râsnita au avut o evolutie foarte slaba, avantajul gazdelor fiind chiar si de 11 puncte (31-20), în minutul 53. Pe final, HCM a reusit sa reduca din diferenta, partida încheindu-se cu scoru de 25-33.

În cealalta partida din Grupa B a Ligii Campionilor, detinatoarea trofeului, gruparea germana THW Kiel, a învins în deplasare, cu 34-32, pe Montpellier. HCM va da piept în urmatoarea partida, pe 7 octombrie, cu Montpelier, meciul urmând sa aiba loc în Sala Sporturilor din Constanta.


Intră acum și în grupul de