Fotbal, Liga I – Remiza in derbiul razbunarii – CFR Cluj – Dinamo 1-1


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj a fost peste Dinamo la toate capitolele, în derbiul etapei a noua: la viteza, la tehnicitate, la ocazii, la cartonase galbene, dar si la caderi în careu. În schimb, doar doua lucruri le-au lipsit „feroviarilor”: luciditatea si norocul. Ambele i-au lipsit cu desavârsire lui Fabbiani – un atacant puternic, care joaca foarte bine cu spatele la poarta si aminteste de un alt Cristian celebru, Vieri -, care s-a intimidat în fata „pisicii” Lobont.

Norocul i-a lipsit si lui Didi în repetate rânduri, mai ales la simulari, când nu l-a impresionat pe „central”, în timp ce luciditatea le-a lipsit lui Stancioiu si Panin, co-autorii primului gol dinamovist. La controverse privind arbitrajul a fost, poate, egalitate între cele doua echipe, egalitate precum a fost si pe tabela de marcaj. Razbunarea celor doua parti a fost amânata, meciul terminându-se cu scorul de 1-1, si, daca ne uitam la declaratiile de dinaintea partidei, nu putem spune ca vreuna dintre echipe se multumeste cu acest punct.

Dinamo a avut si ea momente bune, în special la începutul reprizei secunde, dar si la sfârsit, dupa golul egalizator al gazdelor. În prima repriza, doar încapatânarea lui Cristea a contat, în fata nehotarâtilor Panin si Stancioiu, mijlocasul dinamovist deschizând scorul în minutul 18, contrar cursului jocului. Mijlocasul „alb-rosiilor” a speculat o nesincronizare în careu între fundasul Panin si portarul Stancioiu, le-a „suflat” celor doi mingea la marginea careului mic si a marcat în poarta goala.

A urmat forcingul clujenilor si goana dupa golul egalizator. Ocazii ratate, contraatacuri barate, decizii incorecte ale arbitrilor, dar si o izbânda a lui Didi, în minutul 75, care a marcat cu capul de la sase metri , dupa o centrare de pe stânga a lui Panin si dupa ce a scapat din marcajul lui Radu Stefan.

Finalul a fost deschis si ambele echipe se puteau impune, însa la un capat al terenului a existat Lobont, iar la celalalt Stancioiu, ajutat câte putin si de tusier. Per ansamblu, meciul a dezamagit, poate si din cauza lui Alexandru Tudor, dar se pare ca este la moda în derbiurile din ultima vreme.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Sousa, Panin – Semedo, Dani (Anca, 89), Trica (Minteuan, 56), Culio (Manuel Jose, 82) –  Fabbiani, Didi. Antrenor: Ioan Andone.

Dinamo: Lobont – Galliquio, Moti, St. Radu, Pulhac – Margaritescu,  Ropotan – Adr. Cristea (Chiacu, 89), C. Munteanu (Oprita, 73),  Bratu (Bostina, 65) – Danciulescu. Antrenor: Walter Zenga.  (C.M.)

Poli Iasi câstiga, dar Popa e invitat sa plece!  

Poli Iasi – Pandurii Tg. Jiu 1 – 0

Poli Iasi a câstigat chinuit, pe teren propriu, în fata formatiei Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 1-0, în etapa a noua a Ligii I. Unicul gol al partidei a fost marcat de Romulus Miclea, în minutul 89, care a înscris de la marginea careului, cu un sut sub transversala.

Victoria la limita a oferit un motiv în plus fanilor ieseni sa îl conteste pe tehnicianul Ionut Popa, cel care i-a acuzat ca sunt platiti sa îl înjure. De altfel, chiar înaintea începerii partidei, galeria ieseana a afisat un banner cu mesajul: „Popa, poti sa pleci, ca am pus capac la beci”, referire la faptul ca tehnicianul Ionut Popa a reamintit ca, în urma cu un an, când a vrut sa plece, suporterii i-au cerut sa faca acest lucru afisând un banner cu mesajul: „Popa daca pleci, ne aruncam cu capul în beci”.

De asemenea, în timpul meciului, fanii ieseni, nemultumiti de rezultat si de jocul echipei, au mai afisat un banner cu mesajul: „Noi nu contam?” si au scandat „Demisia, Demisia”. (C.M.)

Nogo a adus victoria galatenilor

Otelul Galati – “U”Cluj 2 – 1

Asa cum a anticipat Petre Grigoras, partida dintre Otelul Galati si Universitatea Cluj a fost una dificila. Lanterna rosie a Ligii I nu mai are nimic de pierdut în acest sezon, iar fiecare meci este deja tratat precum o finala. Asa a fost tratat si cel de la Galati, unde gazdele s-au impus cu 2-1, în urma unui final dramatic de partida.

Cautând cu disperare orice punct pentru a ramâne în primul esalon – un lucru posibil si îndreptatit conform lui Grigoras – si cu putin ajutor din partea unui tusier, „sepcile rosii” puteau chiar sa obtina un rezultat bun la Galati, de nu ar fi fost Nogo sa-l salveze pe asistent de la o ploaie de înjuraturi si acuzari de viciere de rezultat. Faza care l-ar fi pus la zid pe Sebastian Stoianof s-a petrecut în minutul 18 al partidei, când Labukas a reusit sa marcheze pentru Otelul, dar reusita sa a fost anulata eronat pe motiv de ofsaid.

Ca nervozitatea gazdelor sa fie sporita, dupa doar doua minute, clujenii au reusit sa înscrie prin Marius Suller , care a profitat de o mare greseala a portarului galatenilor, Kouha, iesit la marginea careului, si a lobat de la circa 16 metri lateral dreapta.

Repriza s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru oaspeti, însa imediat dupa reluarea partidei, în minutul 47, Otelul a restabilit egalitatea. Paraschiv a fost lansat de Semeghin, sutul sau a fost respins de Szolomajer, dar tot Paraschiv a interceptat si a înscris . Victoria a venit într-un moment în care doar cei mai optimisti fani „otelari” ar mai fi sperat, printr-un gol marcat de Salif Nogo, în minutul 3 de prelungire. Daniel Stan a recentrat cu capul si Nogo a „agatat” mingea si a trimis-o în plasa , din careul mic, oferindu-le ocazia oaspetilor sa acuze o pozitie de ofsaid, în zadar… (C.M.)

Lutu reînvie Craiova   

“U” Craiova – Dacia Mioveni 1 – 0

Galeria Universitatii Craiova a fost împartita în patru grupari la meciul de pe teren propriu cu Dacia Mioveni, doua au scandat împotriva echipei si doua pentru echipa craioveana, însa toti suporterii s-au bucurat la final.

Dupa o seceta de sapte partide, Universitatea Craiova a reusit sa obtina o noua victorie în Liga I, a doua a sezonului si prima cu Daniel Mogosanu pe banca tehnica. Victime au cazut argesenii, care au pierdut la limita în Banie, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ionut Lutu, care a reprezentat si prima reusita dupa 690 de minute a Stiintei, luând în calcul si esecul din Cupa României, cu Pandurii Târgu Jiu.

Ionut Lutu a marcat în minutul 61, dupa o actiune personala, în urma careia a driblat trei adversari, a patruns în careu, a sutat plasat si a mai adus o urma de liniste pentru patronul Adrian Mititelu. “Am avut si noroc. Ma bucur ca am înscris si am câstigat cele trei puncte. Sper sa continuam la fel de bine ca si astazi. Nu o sa ne mai hazardam în declaratii, cred ca am revenit cu picioarele pe pamânt si a venit timpul sa mai si jucam, nu doar sa vorbim”, a spus Lutu la finalul partidei. (C.M.)

Clasament

1. CFR Cluj 9 6 3 0 15-7 21p

2. Unirea Urziceni 9 6 2 1 16-8 20

3. Poli Timisoara 9 5 3 1 20-15 18

4. FC Vaslui 9 5 2 2 16-9 17

5. Rapid8 4 4 0 13-7 16

6. Steaua 8 4 3 1 6-3 15

7. Gloria Bistrita 9 4 3 2 13-13 15

8. Dinamo 8 4 2 2 14-9 14

9. Otelul Galati 9 4 0 5 13-15 12

10. Pandurii Tg. Jiu 8 3 1 4 9-8 10

11. Poli Iasi 9 3 1 5 11-14 10

12. UTA Arad 9 2 3 4 10-12 9

13. Ceahlaul P. Neamt 8 3 0 5 9-12 9

14. Gloria Buzau 9 2 2 5 4-14 8

15. Farul Constanta 8 2 1 5 4-10 7

16. Dacia Mioveni 9 1 3 5 8-13 6

17. U Craiova 9 2 0 7 7-13 6

18. U Cluj 9 0 3 6 11-17 3


Intră acum și în grupul de