Acasă Actualitate Fotbal, Champions League – Statistica e de partea Stelei! – Steaua...

Fotbal, Champions League – Statistica e de partea Stelei! – Steaua – Arsenal Londra, azi, ora 21.45 (ProTV)


Intră acum și în grupul de

Arsenal Londra este în mare forma înaintea partidei cu Steaua din Liga Campionilor. Britanicii merg „ceas” în campionatul Angliei, fiind pe primul loc. Evident, elevii lui Arsene Wenger au decolat spre România extrem de optimisti, urmând a evolua în Ghencea din postura de capi de serie si de mari favoriti. Unul dintre „pustii minune” ai gruparii de pe Emirates, Justin Hoyte, este cât se poate de încrezator în sansele echipei sale. „Fotbalul pe care îl jucam este fantastic si cred ca merita sa fim acolo unde suntem acum, dar trebuie sa ne mentinem cu picioarele pe pamânt.

Suntem disperati sa nu pierdem niciun punct”, a declarat englezul, citat de tabloidul The Sun. Fundasul în vârsta de 22 de ani nu ia în calcul altceva decât o victorie în fata Stelei, marturisind ca, mai mult, Arsenal poate câstiga anul acesta mult râvnitul trofeu continental. „Nu stiu de ce nu am putea sa câstigam Liga în acest sezon. Conteaza cât de concentrati vom ramâne, dar spiritul de echipa este unul foarte bun. Ne cumoastem punctele tari si pe cele slabe, dar stim ca evolutia noastra va fi si mai buna. Acesta este doar vârful icebergului”, a mai tinut sa precizeze Hoyte. Poreclit „Oracolul din Balcesti” si renumit pentru predictiile sale putin spus optimiste, Dumitru Dragomir nu mai este asa de încrezator în acest sezon ca în precendentele doua-trei, actualele rezultate, unele deloc bune, dându-i dreptate boss-ului LFP. „Arsenal e o echipa de extraterestri, iar toata echipa Stelei nu costa cât un jucator al englezilor.



Steaua nu se poate pune cu ea. Totusi, eu nu ma iau dupa ce spun unii sau altii, nu poti fi umilit nici când iei zece goluri, Steaua trebuie sa aiba încredere în ea. Daca Steaua reuseste sa adune patru puncte în aceasta grupa, cu siguranta va merge în Cupa UEFA”, a declarat Dragomir. Desi problemele din curtea Stelei si forma de învidiat a lui Arsenal îi indica pe „tunari” mari favoriti ai disputei de azi, statistica este de o cu totul alta parere. Ei bine, formatia ros-albastra a disputat, în istoria sa, cinci partide de teren propriu în care avut ca adversari grupari englezesti, nepierzând niciuna dintre aceste întâlniri. Mai mult chiar, Steaua a câstigat patru dintre aceste meciuri (Aston Villa, West Ham, Soutampton si Middlesbrough), încheind doar unul la egalitate – 1-1 cu Liverpool.

De cealalta parte, Arsenal a jucat o singura data în fata unei echipe din tara noastra. În sferturile de finala ale editiei 1969/1970 a Cupei Oraselor Târguri, gruparea londeza învingea cu 2-0 pe FC Dinamo Bacau, urmând sa câstige în returul de pe Highbury la un scor care ne scuteste de orice comentariu: 7-1. Sa speram însa ca Steaua îsi va continua seria meciurilor bune în fata echipelor din Premier League si ca va reusi sa razbune acel esec usturator. Partida dintre Steaua Bucuresti si Arsenal Londra, din cadrul Grupei H a Ligii Campionilor, va avea loc azi, cu începere de la ora 21:45, pe stadionul Ghencea.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version