Inspectorii sanitari veterinari suceveni au intensificat verificările la producătorii şi procesatorii de alimente, dar şi la unităţile de alimentaţie publică


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari suceveni efectuează controale specifice la producătorii, procesatorii şi distribuitorii de alimente, precum şi la pensiunile şi unităţile de alimentaţie publică din judeţul Suceava, verificările urmând să aibă loc până după Revelion.

Şeful Biroului Antifraudă din cadrul DSVSA Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat, joi, că în preajma sărbătorilor de iarnă, ANSVSA a dispus începerea controalelor specifice acestei perioade şi aplicarea unor măsuri suplimentare, cu scopul de a proteja sănătatea publică şi interesele consumatorilor.

Semeniuc a spus că vor fi efectuate controale la cluburile şi barurile de noapte din municipiile Suceava şi Fălticeni fiind vizate trasabilitatea produselor alimentare, dar şi respectarea condiţiile de igienă, inspectorii instituţiei formând echipe mixte cu reprezentanţii IPJ Suceava.

El a mai spus că alte controale care vizează trasabilitatea produselor alimentare, dar şi mişcarea animalelor vor fi efectuate la producătorii, procesatorii, distribuitorii de produse alimentare, precum şi la depozitele de produse alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, magazine, la pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică din judeţul Suceava.

supermarket golit

 

 

 

ANSVSA a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, într-un comunicat de presă că, în perioada 1 decembrie 2015-10 ianuarie 2016, va fi organizat un serviciu de permanenţă la nivelul întregii reţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

“Această decizie a fost luată pentru a facilita cetăţenilor fie accesul la informaţii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor.Un alt motiv  pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creşterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, generat de confirmarea acestei boli în Ucraina”, se precizează în comunicatul de presă al ANSVSA.

Sursa citată mai precizează că în condiţiile în care examinarea cărnii provenită de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie, programul de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic va fi extins înaintea Crăciunului şi va fi conceput pentru ca toţi cetăţenii să poată aduce probe de carne de porc pentru a fi testată înainte de a fi consumată.

Totodată, autorităţile sanitare veterinare din fiecare judeţ vor informa publicul, începând cu data de 7 decembrie, despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum şi  programul de lucru al acestora.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de