Bazarul Suceava s-a redeschis joi seara


Intră acum și în grupul de

Bazarul Suceava s-a redeschis joi seara.

Primarul Ion Lungu a anunţat că s-au îndeplinit toate condiţiile impuse de ISU Suceava pentru redeschiderea acestui centru comercial.

Bazarul sucevean a fost închis în data de 9 noiembrie întrucât nu respecta normele de protecţie şi siguranţă la incendii.

Ion Lungu a spus că ISU Suceava a îndepărtat toate cele şapte sigilii puse pe intrările în bazar.

Primarul spera că miercuri va fi redeschis acest centru comercial după ce de la prima oră specialiştii au mers în zonă împreună cu reprezentanţii ISU.

„Am îndeplinit condiţiile minime şi am finalizat şi gardul şi sper ca lucrurile să intre pe un făgaş normal”, a spus Lungu, dar cei de la ISU au arătat că mai erau câteva probleme de remediat pentru a se putea permite redeschiderea.

De la închiderea bazarului, sute de comercianţi au protestat faţă de această decizie şi mulţi dintre ei au fost nemulţumiţi pentru că au fost puşi să-şi mute chioşcurile din zonele în care se amenajau aleile de acces pentru echipajele de pompieri.

Pentru ca această construcţie să fie avizată de ISU, Primăria Suceava a îndepărtat un perete pentru ca structura să fie una semi-deschisă şi să fie autorizată după norme mai puţin stricte.

Primarul susţine că anul viitor vor fi montate sisteme automate de stingere şi atunci se va putea monta la loc acest perete, dar va fi nevoie de o nouă avizare din partea ISU Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de