Nechifor: „Salariile sunt decente în Spitalul Judeţean Suceava”. Vezi cât câștigă un medic primar


Intră acum și în grupul de

În perioada 2012-2015, investiţiile în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost de 78,2 milioane de lei, cu 46 la sută mai mult faţă de perioada 2008-2012 când au fost de 53,2 milioane de lei, a declarat, luni președintele Consiliului Județean Suceava.

Într-o conferință de presă șeful administrației județene a arătat că, în acelaşi timp, în ultimii trei ani, au crescut şi veniturile nete ale personalului unităţii spitaliceşti.

Astfel, potrivit lui Nechifor, dacă în 2009, un asistent medical principal avea un venit mediu lunar de 3.389 de lei după reducerile de salarii în 2012 veniturile au scăzut la 2.771 de lei, iar din 2013 au început să crească treptat astfel că acum venitul mediu net a ajuns la 4.273 de lei.

nechifor si mariuta

Președintele CJ Suceava a mai precizat că un medic primar în Spitalul Judeţean Suceava are un venit mediu de 7.418 lei, după ce în 2009 acesta era de 4.813 lei.

„Salariile sunt decente în Spitalul Judeţean Suceava”, a spus Nechifor care a adăugat că există şi un aflux mare de personal, după ce în perioada în care s-au tăiat salariile au plecaţi mulţi angajaţi.

„Dacă nu umbli la salarii, degeaba faci investiţii în dotări”, a spus Nechifor care a subliniat că SJU Suceava este unul dintre cele trei spitale judeţene din ţară care a fost inclus într-un program al Ministerului Sănătăţii şi că acum se instalează un angiograf foarte performant.

 

Totodată, el a declarat că în luna martie va fi finalizată şi lucrarea de construcţie a noii Unităţi de Primire a Urgenţelor a spitalului şi că speră că timpii de aşteptare se vor reduce la cel puţin jumătate, de la circa trei ore în prezent la maxim o oră şi jumătate.

Nechifor a precizat că la noul UPU va exista un triaj special pentru copii.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că a făcut aceste precizări după ce lideri ai PNL Suceava au declarat că în judeţul Suceava nu s-au făcut investiţii şi a precizat că va prezenta, gradual, investiţiile făcute de când a preluat conducerea administraţiei judeţene.

Vicepreşedintele PNL pentru Regiunea de Nord Est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că după patru ani de glorioasă guvernare, Suceava a rămas la fel de izolată de restul ţării, de parcă nu ar aparţine României şi a acuzat lipsa de investiţii în infrastructură, în special în infrastructura de transporturi.

„De la Suceava la Bucureşti, pe rutier, nu se mai fac 6 ore, ci de la 7 ore în sus, pentru că drumul este tot mai prost, tot mai accidentat şi mai periculos. Calea ferată e vai de ea, iar aeroportul de la Salcea, care ar fi putut să fie un hub regional de transport internaţional de călători şi de marfă şi un generator de locuri de muncă pentru suceveni, este încă un muzeu în aer liber pe care operează 2-3 curse, şi acelea interne. Patru ani pierduţi pentru Suceava, patru ani pierduţi pentru bucovineni, deşi toţi anii aceştia au plătit prin noi şi noi taxe incompetenţa lui Ponta şi ai lui”, a declarat Ioan Bălan. (M.C.)


Intră acum și în grupul de