FOTO Peste 300.000 de beculețe înfrumusețează municipiul Câmpulung Moldovenesc pe perioada sărbătorilor de iarnă


Intră acum și în grupul de

luminite craciun campulung moldovenesc (6)

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost decorat așa cum se cuvine pentru sărbătorile de iarnă, zeci de mii de beculețe fiind aprinse odată cu venirea lui Moș Nicolae.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat pentru NewsBucovina faptul că duminică, 6 decembrie, a fost aprins iluminatul ornamental, peste 300.000 de beculețe colorate, înfrumusețând orașul de la poalele Rarăului.

Negură a menționat că numai cupola de lumini ce acoperă aproape tot platoul din centrul orașului se întinde pe 1.200 de metri pătrați și are peste 50.000 de leduri. Totodată, cu mii de beculețe au fost împodobite clădirea Primăriei, Casa de Cultură a Sindicatelor, căsuțele pentru „Târgul de Crăciun”, dar și DN 17.

luminite craciun campulung moldovenesc (2)

„Orașul arată foarte bine, este pregătit pentru sărbători. Duminică, când am aprins iluminatul, la invitația mea, au fost prezenți peste 3.000 de oameni. Asta m-a impresionat foarte mult și mi-am dat seama că câmpulungenii sunt doritori de evenimente reușite”, a declarat Mihăiță Negură.

În ceea ce privește bradul de Crăciun, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc a precizat că acesta măsoară circa 18-20 de metri.

„Este un brad frumos, uniform, foarte des, plin de globuri, șiruri luminoase și țurțuri”, a spus Mihăiță Negură.

El a mai arătat faptul că până la sfârșitul acestui an, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, vor avea loc tot felul de evenimente, pentru toate vârstele.

Astfel,duminică, pe 20 decembrie, de la ora 14.30, pe scena amplasată în centrul orașului, va avea loc un spectacol de iarnă susținut de elevii de la toate instituțiile de învățământ din Câmpulung, iar cu această ocazie Moș Crăciun va împărți peste 800 de cadouri.

mihaita negura

De asemenea, luni, pe 21 decembrie, peste 30 de veterani de război vor primi daruri din partea edilului-șef, urmând ca marți, pe 22 decembrie, să fie premiați 80 de fotbaliști juniori din Asociația Sportivă Juniorul.

Un eveniment aparte organizat în acest an de municipalitatea câmpulungeană va fi premierea elevilor care au obținut rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare, precum și cadrele didactice.

Mihăiță Negură a explicat că festivitatea va avea loc joi, 17 decembrie, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din localitate, fiind pentru prima dată când profesorilor li se vor oferi premii pentru aportul adus la performanțele elevilor.

Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a alocat, pentru festivitatea de premiere, suma de 50.000 lei.

Mai mult, pentru că de Crăciun și de Revelion, în Câmpulung, dar și în localitățile din apropiere vor fi foarte mulți turiști, în data de 27 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ștefan, va fi organizat un spectacol de datini și obiceiuri. La trecerea dintre ani, un DJ va întreține atmosfera, iar la miezul nopții un spectaculos foc de artificii va colora cerul.

„ Mă bucur foarte mult că anul acesta într-adevăr orașul arată altfel, din toate punctele de vedere, de sărbători, pentru că știu că vin copiii, din toate zonele, acasă, la părinți”, a mai spus Mihăiță Negură.

În acest an, bugetul alocat de Primăria din Câmpulung Moldovenesc pentru achiziționarea de instalații și ornamente de Crăciun, precum și pentru cumpărarea de cadouri pentru copii se ridică la aproape 300.000 de lei. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de