Amenzile vor fi primele datorii care se achită la bugetul local, iar apoi taxele pe proprietate


Intră acum și în grupul de

Amenzile vor fi primele datorii care se achită la bugetul local, înaintea taxelor pentru clădiri și mașini, potrivit noului Cod de procedură fiscală, care modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale.

Noul Cod de procedură fiscală, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale. Astfel, la art 165, alin 2, este prevăzut că “în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală”. Este vorba, în principal, de amenzi date de poliția rutieră sau de poliția locală pentru încălcarea normelor de circulație, de parcare sau de conviețuire și ordine publică.

Ion Lungu 2015

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că vor fi mai multe modificări privind plata taxelor locale motiv pentru care contribuabilii vor trebui să se informeze în legătură cu ceea ce au de făcut.

El a mai declarat că pentru a introduce în sistemul informatic noile măsuri prevăzute de noul Cod fiscal, se va începe cu întârziere de câteva zile, colectarea taxelor şi impozitelor locale.

 


Intră acum și în grupul de