Lungu spune că bazarul privat funcționează de peste 10 ani ilegal. El susține că nu știa de situație


Intră acum și în grupul de

”Până acum bazarul privat a funcţionat ilegal. La primărie nu a solicitat nimeni autorizaţie de funcţionare, certificat de urbanism”, a declarat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu.

Într-o conferință de presă, el a arătat că bazarul privat care funcţionează pe un teren în continuarea bazarului public, va trebui să se autorizeze şi că va sprijini acest demers.

Potrivit edilului-șef al Sucevei, comercianţii care au activitatea în zona de bazar privat au fost informaţi, la începutul acestei săptămâni, cum să intre în legalitate şi să obţină autorizarea.

ion lungu (1)

Fiind întrebat dacă a aflat abia acum, după 12 ani, de existenţa acestui bazar privat, primarul a răspuns că până în prezent bazarul privat nu a făcut nici o solicitare de autorizare la Primărie.

„A funcţionat ilegal, dar nu trebuie să spun eu asta. Noi avem doar evidenţa cadastrală, cu proprietarii de terenuri”, a declarat Lungu.

El a apreciat că s-a ajuns în această situaţie dintr-o culpă comună a factorilor de control. „Îmi pare rău că trebuie să dau eu explicaţii pentru ceea ce s-a întâmplat acolo înainte de a fi eu primar”, a spus Lungu.

Unul dintre proprietarii de terenuri din bazarul privat, Mihai Ştefănoaia, a declarat că Primăria a ştiut întotdeauna de existenţa acestor comercianţi, mai ales că el, ca proprietar de teren doar a închiriat suprafeţe de teren comercianţilor care şi-au legalizat activitatea obţinând autorizaţie pentru a desfăşura activităţi comerciale.

El a explicat că acest bazar a funcţionat la fel ca bazarul public.

Ştefănoaia a mai spus că la solicitarea administraţiei locale, care a explicat că ar fi mai bine ca autorizarea comercianţilor să fie făcută pe întreaga suprafaţă şi nu individual, de la începutul anului a demarat lucrări de amenajare a întregii zone ca centru comercial şi că investiţiile sunt în derulare.

El a arătat însă că acum, după ce municipalitatea a ridicat un gard între partea publică şi cea privată a bazarului, fiind închis şi un drum de acces, va fi greu de obţinut avizul ISU.

Ştefănoaia a explicat că, prin ridicarea gardului, Primăria a restricţionat accesul la proprietatea sa şi că va trebui să obţină, prin instanţă, drept la servitute.

El a mai acuzat municipalitatea că a ridicat gard, din bani publici, între două proprietăţi private din bazar, precizând că în zona bazarului municipalităţii sunt şase-şapte proprietăţi private.

În bazarul privat, amenajat pe o suprafaţă de circa 70 de ari, îşi desfăşoară activitatea 180 de comercianţi.

În bazarul municipalităţii funcţionează circa 1.800 de comercianţi. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de