Ion Lungu primeşte reproşuri din rândul subordonaţilor. Un director din Primărie susţine că se puteau aduce mai multe fonduri la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primele acuze la adresa primarului în funcţie al Sucevei, Ion Lungu, venite direct din rândul angajaţilor din subordine au fost făcute prin intermediul unui comunicat de presă al Mişcării Populare Suceava.

Astfel, potrivit unui comunicat al MP Suceava, directorul Direcţiei Domeniului Public din Primăria Suceava, Marian Andronache, care a fost anunţat candidat al Mişcării Populare la funcţia de primar al Sucevei, va primi consultanţă şi sprijin din Parlamentul European pentru ca municipiul să primească fonduri europene pentru proiecte.

Andronache 2

În comunicat se arată că în perioada 1-3 decembrie 2015, la invitaţia europarlamentarului Siegfried Mureşan, a fost prezent la Bruxelles, Constantin Munteanu, preşedintele organizaţiei municipale a Mişcării Populare Suceava însoţit de preşedintele organizaţiei de tineret, Andrei Ciobanu.

Pe durata acestei vizite au avut loc o serie de întâlniri în care au fost dezbătute chestiuni care ţin de alocarea de fonduri comunitare către administraţiile publice locale precum şi modalităţi de acordare a acestora prin proceduri simplificate.

 

„Din nefericire, municipiul Suceava, în ultimii ani nu a valorificat la maxim oportunităţile de finanţare, deşi acestea au fost abordabile. În acest context, domnul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Comisiei de Buget din Parlamentul European, şi-a arătat disponibilitatea de a fi alături de domnul Marian Andronache, candidatul Mişcării Populare la Primăria Municipiului Suceava, cu suport informaţional, expertiză şi logistică, astfel încât proiectele pe care Marian Andronache le are pentru oraşul Suceava în mandatul 2016-2020, să aibă sustenabilitate”, se arată în comunicat.

 

Ideile de proiecte pe care Mişcarea Populară Suceava  le-a adus la cunoştinţă europarlamentarului Siegfried Mureşan, au fost preluate şi date în lucru colaboratorilor săi, urmând că, la sfârşitul lunii februarie 2016, când acesta va veni în judeţul Suceava, să fie prezentate cetăţenilor din municipiu şi din judeţ.


Intră acum și în grupul de