Sechestru pe bunurile unui contrabandist depistat în trafic cu aproape 6.000 de pachete de țigări


Intră acum și în grupul de

Procurorii suceveni au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile şi mobile ce aparțin unui bărbat depistat în trafic cu aproape 6.000 de pachete de țigări de contrabandă.

colete tigari contrabanda (1)

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii l-au trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”, pe Costel Zicu, el fiind acuzat că a transportat mai multe colete cu țigări.

În cursul lunii octombrie a anului trecut, un echipaj al I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – S.P.F. Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 209 G, pe raza localităţii Falcău, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism, despre care existau suspiciuni că ar fi fost implicat în traficul cu ţigarete de contrabandă.

Însă, în momentul în care erau verificate actele autoturismului şi ale şoferului, polițiștii de frontieră au observat cum șoferul unui alt vehicul care se deplasa din direcţia Brodina către Falcău a frânat brusc, a virat stânga, a parcat maşina în dreptul unei fabrici de cherestea, după care a părăsit în grabă vehiculul.

Comportamentul şoferului a generat suspiciuni cu privire la conţinutul transportului, drept pentru care poliţiştii de frontieră s-au deplasat să verifice microbuzul în cauză.

Astfel, oamenii legii au observat în interior mai multe colete învelite în folie neagră, fapt pentru care au supravegheat microbuzul. Ulterior, la mașină, a ajuns și proprietarul, Costel Zicu, iar în urma verificărilor s-au descoperit în portbagaj şi pe locul banchetei spate șase colete ce conţineau 5770 pachete ţigarete marca „Fest”, de culoare albastră, de provenienţă Republica Belarus.

De asemenea, asupra proprietarului microbuzului, polițiștii au găsit 3.752 lei.

Procurorii suceveni au mai arătat că prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA, bărbatul a produs un prejudiciu ce se ridică la suma de 68.966 lei.

„Pentru garantarea recuperării prejudiciului şi acoperirii cheltuielilor judiciare s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 3752 lei, ridicată de la inculpat, precum şi asupra  bunurilor imobile şi mobile aparţinând inculpatului Costel Zicu, respectiv o cotă parte dintr-o suprafaţă de teren intravilan şi un autoturism”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de