Nechifor nu gaseste castigatori in urma caderii motiunii de cenzura a PSD


Intră acum și în grupul de

Prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, considera ca rezultatul votului motiunii de cenzura în urma caruia Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu a rezistat, poate fi comparat cu titlul unui cântec de succes al legendarei trupe ABBA „Câstigatorul ia totul”, dar se întreaba cine sunt câstigatorii. El arata ca PSD nu poate fi considerat unul dintre câstigatori pentru ca nu a avut sansa de a trece o motiune de cenzura, ceea ce ar fi fost o premiera. „Am pierdut si ceva puncte electorale, mai mult din cauza întârzierii depunerii motiunii (termenul initial era 10 septembrie).

Am pierdut si un numar de parlamentari, care au votat împotriva motiunii si care, se pare ca vor suporta consecintele votului exprimat”, spune Nechifor pe blogul personal. El mai arata ca nici presedintele Traian Basescu nu poate fi considerat câstigator pentru ca astfel a pierdut ultima sansa de a initia alegeri anticipate, iar reactiile de dupa votul de miercuri, tradeaza un om preocupat de iminenta cadere de pe toboganul politicii românesti.

Dupa opinia sa nici PD nu poate fi câstigator mai ales în conditiile în care monolitul între liderul suprem si liderul de fatada, Emil Boc, pare sa capete fisuri din ce în ce mai profunde. Nechifor crede ca PLD, PRM si PC nu au contat în acest joc, în timp ce UDMR ar fi avut sanse mari sa guverneze în continuare, indiferent de premier si indiferent de coloratura unui guvern nou. Prim vicepresedintele PSD Suceava considera ca singurul câstigator ar fi PNL dar crede ca e un câstig fals, pe termen scurt. „Sper sa înteleaga faptul ca ramân la guvernare datorita unei conjuncturi favorabile si nu datorita asa zisei guvernari liberale de mare succes, în care economia duduie, asa cum spunea acum un an, la Suceava, premierul Calin Popescu Tariceanu unu”, spune Nechifor. El crede ca cel mai mult a pierdut însa România pentru ca tara merita o varianta mai buna de guvernare. „Doar ca nu stiu din ce partide sa fie formata o coalitie transparenta si suficient de puternica la nivel parlamentar, care sa îsi propuna un singur obiectiv: dezvoltarea durabila”, mai arata Nechifor.


Intră acum și în grupul de