Ghid de strategie privind folosirea antibioticelor lansat la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un ghid general de strategie privind folosirea antibioticelor, adaptat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava care a fost lansat, luni, şi va intra în dotarea tuturor secţiilor unităţii spitaliceşti.

Ghid spital

Ghidul general de strategie privind folosirea antibioticelor a fost elaborat avându-se ca reper ghidul Angelescu de terapie antimicrobiană, apărut în anul 2012, dar şi alte publicaţii şi studii de specialitate precum Antibiotic essentials 2013, The Sanford Guide To Antimicrobial Therapy 2013, Ghiduri pentru tratamentul germenilor 2015.

Medicul sucevean Christina Nicolae a declarat, luni, la lansarea acestei publicaţii că editarea unui astfel de ghid era necesară întrucât s-a constatat că utilizarea în exces a antibioticelor poate conduce la o creştere a rezistenţei microbiene faţă de aceste medicamente.

Ea a spus că prin aplicarea protocoalelor şi recomandărilor prevăzute în ghid se doreşte prevenirea folosirii “haotice şi greşite” a antibioticelor, scăderea incidenţei infecţiilor cu germeni şi scăderea costurilor.

Medicul Christina Nicolae a mai spus că ghidul este perfectibil şi că speră ca acesta să fie “răsfoit şi folosit”.

La rândul său, directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan a declarat că ghidul a fost adaptat pentru spitalul sucevean şi a fost elaborat împreună cu Serviciul de Prevenire şi Combaterea Infecţiilor Nosocomiale din cadrul SJU Suceava.

“Ceea ce ne dorim este ca pacienţii noştri să fie trataţi cât mai corect şi să avem o rată de reuşită a tratamentelor administrate cât mai bună şi cu acele costuri în favoarea bugetului spitalului”, a spus Brădăţan.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de