Revista trimestrială “Bucovina medicală” a fost lansată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava


Intră acum și în grupul de

Seria nouă a publicaţiei de ştiinţă şi cultură medicală “Bucovina medicală” a fost lansată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în prezenţa echipei manageriale, a corpului medical al acestei unităţi, a unor medici care au profesat de-a lungul timpului în spitalul sucevean, dar şi a unor reprezentanţi ai autorităţilor judeţene.

Dr. Ardeleanu

Directorul fondator al revistei “Bucovina medicală”, managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, a declarat că unitatea spitalicească suceveană a trecut printr-un amplu proces de modernizare a infrastructurii, urmat de dotarea cu echipamente medicale performante, dar şi de atragerea unor medici tineri, de diferite specialităţi, care au dorit să profeseze în acest spital.

El a spus că realizările corpului medical al spitalului trebuie să fie popularizate atât în rândul colegilor, cât şi în rândul publicului sucevean.

Râmbu a mai spus că seria veche a revistei “Bucovina medicală” a văzut lumina tiparului în anul 1943, în vremuri tulburi, ce au făcut ca existenţa acesteia să dureze doar un an.

Managerul SJU Suceava a urat succes echipei editoriale şi “un trai cât mai lung” publicaţiei.

Redactorul şef al revistei “Bucovina medicală”, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că, în data de 24 iunie 2015, s-a decis ca activitatea medicilor şi personalului medical care profesează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava să poată fi reflectată în paginile unei reviste de specialitate, care să fie accesibilă şi beneficiarilor serviciilor medicale din judeţul Suceava, iar hotătârea s-a materializat prin apariţia primului număr al revistei “Bucovina medicală”.

“În comitetul de redacţie veţi găsi medici cu părul alb, cu experienţă de 35-40 de ani, aici, în acest spital, precum şi medici tineri, care au venit în ultimii ani, atraşi de oportunităţile pe care le oferă Spitalul Judeţean Suceava, în special, cu dotările din ultimii ani, astfel încât ei să-şi poată pună în valoare realizările şi ceea ce învăţaseră în centrele universitare”, a subliniat dr. Mihai Ardeleanu.

Medicul sucevean a spus că în paginile revistei se regăsesc articole semnate atât de medici tineri, cât şi de medici cu o experienţă profesională îndelungată din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, referate ştiinţifice semnate de doctoranzi, dar şi articole ce poartă semnătura unor personalităţi ale vieţii medicale din România.

Doctorul în istorie, Alice Niculică, unul dintre secretarii de redacţie ai revistei” Bucovina medicală”, a declarat că publicaţia este continuatoarea unei alte reviste ce a văzut lumina tiparului în anul 1943, datorită eforturilor şi entuziasmului unor medici cernăuţeni.

Ioan Ietcu

Ea a spus că revista “Bucovina medicală”, un produs ştiinţific de calitate,  a reapărut în anul 2015, graţie “inimoşilor medici suceveni” Mihai Ardeleanu şi Ioan Ieţcu, care au renăscut visul medicilor cernăuţeni.

Revista „Bucovina medicală” este o publicaţie trimestrială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, avându-i ca redactor- şef pe medicul Mihai Ardeleanu şi redactor-şef adjunct pe medicul Ioan Ieţcu, iar secretari de redacţie pe medicul Monica Terteliu şi doctor în istorie Alice Niculică.

Din colectivul de redacţie fac parte medicii Iuliu Achiţei, Răzvan Bandac, Andreea Botezan, Tiberius Brădăţan, Anatolie Buzdugan, Claudiu Cobuz şi Maricela Cobuz, Laura Coca, Titel Cojocaru, Gabriela Creţeanu, Mihai Creţeanu Jr., Nicolae Dobromir, Florin Filip, Valeriu Gavrilovici, Cristina Ionescu, Claudia Ionesi, Georgeta Martiniuc, Doina Elena Motan-Ganea, Anamaria Anca Murariu, Christina Nicolae, Sorin Nicolae, Daniela Pentilescu, Dorin Stănescu şi Elena Tătăranu.(Liliana Bujdei)

corp medical SJU Suceava


Intră acum și în grupul de