PLD nu a prea reusit sa ofere consultanta specialistilor pe probleme de absorbtie de fonduri europene a CJ


Intră acum și în grupul de

Echipa de specialisti pe probleme de absorbtie de fonduri europene a Consiliului Judetean Suceava, condusa de directorul general-adjunct al CJ, Catalin Nechifor a reusit vineri, la prânz sa discute cu un responsabil din conducerea PLD Suceava pe problema fondurilor europene în conditiile în care în urma cu o saptamâna, nu s-a reusit acest lucru, sediul partidului nefiind deschis în ziua de sâmbata.

Echipa CJ a fost formata din 4 persoane, cea a PLD din persoana secretarului general, ex-consilierul judetean Marius Vatavu, desi nu el a fost cel care a lansat catre CJ provocarea venirii la o sesiune de învatare a modului cum se pot atrag fonduri europene. Discutia de vineri, dintre cele doua tabere a fost una civilizata si purtata în termeni normali, dar cu nuante serioase de ironie din partea echipei CJ.

„Spre surprinderea noastra am constatat ca activitatea de consultanta se rezuma la oferirea unor materiale de propaganda electorala portocalii „marca PLD” si la accesarea unor surse de informare electronice, similare Internet Cafe-urilor deschise peste tot prin oras”, a spus în final Catalin Nechifor. Cei de la CJ au primit din partea lui Marius Vatavu cartea „Fonduri Europene pentru România, în perioada 2007-2013”, al carei coautor este rectorul iesean Dumitru Oprea iar amabilitatile s-au cam oprit aici. „Am constatat ca PLD nu poate demonstra capacitate de consultanta pe tema fondurilor europene. Prin urmare, recomandam cetatenilor judetului si tuturor celor interesati de modul în care pot fi dezvoltate proiecte cu fonduri europene sa se adreseze institutiilor care au demonstrat în timp seriozitate si competenta.

Consiliul Judetean are în aparatul propriu un compartiment de consultanta proiecte, care sta la dispozitia tuturor doritorilor, inclusiv din PLD. Recomandam PLD-ului sa faca ceea ce considera din punct de vedere politic, neputând aprecia daca ceea ce fac este bine sau rau, întrucât institutia noastra este apolitica”, a mai spus Catalin Nechifor. În replica, presedintele PLD, deputatul Dumitru Pardau a declarat în cursul zilei de vineri ca organizatia pe care o conduce nu-si face programul în functie de „liberul” pe care-l au salariatii Consiliului Judetean.

„Pe noi nu ne-a preocupat în mod deosebit sa avem o relatie buna cu CJ. Interesul nostru este ca oamenii sa înteleaga faptul ca sunt bani europeni care pot fi accesati si misiunea pe care ne-am asumat-o este de a face în asa fel încât tot mai multa lume sa constientizeze acest lucru”, a explicat Dumitru Pardau. Acesta a anuntat ca PLD va monitoriza cu atentie activitatea celor „patru specialisti” ai CJ si ca va sanctiona orice abatere de la linia de performanta pe care si-au propus-o în domeniul atrageri de fonduri europene.


Intră acum și în grupul de