Colaborarii PSD-PD dezaprobata de liberalii suceveni


Intră acum și în grupul de

În opinia presedintelui organizatiei judetene a PNL Suceava, Ion Lungu, PD si-a încalcat propriul statut atunci când a încheiat un protocol de colaborare la guvernare cu PSD în vederea sustinerii motiunii de cenzura si a cerut liderului PD, Emil Boc, sa faca public continutul protocolul. Ion Lungu a spus într-o conferinta de presa ca prin întelegerea dintre PD si PSD s-a dovedit ca în politica nu exista morala si nici principii, subliniind ca doi adversari politici, Mircea Geoana si Traian Basescu, „au batut palma pentru a da jos Guvernul Tariceanu”. Presedintele PNL Suceava este de parere ca motiunea de cenzura nu a fost votata pentru ca multi parlamentari „nu au votat orbeste” ci dupa propria constiinta.

„Daca nu erau presiunile, care nu au de-a face cu democratia, scorul cu care motiunea cadea era mai mare”, a mai spus Ion Lungu. Acesta a spus ca Emil Boc ar trebui sa faca public protocolul încheiat cu PSD, întelegere care a fost confirmata, oficial, atât de Mircea Geoana cât si de Nicolae Vacaroiu. Liderul liberalilor suceveni a aratat ca prin acest protocol, conducerea PD a încalcat Statutul partidului care nu permite o colaborare cu PSD. La rândul sau, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capra, a declarat ca la votul motiunii multi parlamentari PD sau PLD se si vedeau ministri, motiv pentru care au venit îmbracati foarte elegant, cu gândul de a fi vazuti în postura de câstigatori de motiunii.

„A fost un gest rusinos pentru parlamentarii PD si PLD sa voteze pentru aceasta motiune de cenzura”, a mai spus Mihai Sandu Capra. Parlamentarul a mai mentionat referindu-se la presedintele PSD, Mircea Geoana, ca a dovedit ca nu poate exercita asupra colegilor din partid o prea mare influenta, nici macar atunci când adreseaza „amenintari drastice” sau face „promisiuni înflacarate”.


Intră acum și în grupul de