Intră acum și în grupul de
Ingrediente: 3 kg gogosari, 30 g zahar, ½ kg ceapa, 2 kg rosii, ½ l ulei, foi de dafin, ½ lingurita piper macinat, frunze de telina.
Preparare: gogosarii se coc pe plita fierbinte, fara sa se înmoaie. Pe masura ce se coc se presara cu putina sare, pe toate partile, si se asaza suprapusi într-un vas acoperit, lasându-i 30 de minute. Ceapa taiata felii subtiri se cateste în ulei, la foc mic, pâna devine sticloasa, apoi vasul se ia de pe foc. Gogosarii se curata de coaja, cotoare si seminte si se taie felii de o jumatate de centimetru. Rosiile se taie si ele felii. Când toate sunt pregatite se pun peste ceapa zaharul, foile de dafin, piperul, frunzele de telina taiate marunt, gogosarii si rosiile, amestecând usor, si se fierb împreuna 10 minute; sare nu se mai pune. Tocana se asaza în borcane calde, se capseaza si se sterilizeaza în cuptorul fierbinte. Se serveste rece.
Pofta buna !
Intră acum și în grupul de