Suplimentari de fonduri pentru pietruirea unor drumuri de interes local


Intră acum și în grupul de

Suma de peste 2 milioane de lei, i-a fost alocata suplimentar judetului Suceava, în aceasta perioada, pentru pietruirea de drumuri de interes local care au fost clasate. Vicepresedintele PD al Consiliului Judetean Suceava, Eugen Uricec a declarat ca cea mai mare parte din aceasta suma, în jur de 1,5 milioane de lei, provine dintr-un credit extern în valoare de 30 de milioane de euro angajat de Ministerul de Finante de la Fortis Bank NV Belgia si care este gestionat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

„Banii trebuie sa-i cheltuim pâna pe data de 5 decembrie asa ca vom acorda prioritate obiectivelor aflate în curs de executie tinând cont de posibilitatea decontarii imediate. La nominalizarea lucrarilor noi vom avea în vedere în principal oportunitatea prinderii în programul de investitii a solicitarilor Consiliilor Locale emise în cursul anilor 2006-2007 care din motive obiective nu au putut fi prinse în program. Ne gândim ca în scopul reducerii duratei de executie a lucrarilor sa mobilizam si alte surse care sa contribuie la realizarea acestora conform prevederilor actelor normative în vigoare.

Vom avea grija sa facem demersuri la autoritatile contractante si la constructori pentru a asigura un ritm de lucru care sa conduca la încadrarea în termenele contractate”, a tinut sa explice vicepresedintele CJ. Eugen Uricec a mai spus ca în acest an Ministerul Transporturilor a aprobat un program de pietruire a mai multor drumuri comunale din judet, valoarea alocata fiind de 1,2 milioane de lei la care s-a adaugat alte 745.000 de lei primite în urma rectificarii bugetare.


Intră acum și în grupul de