Fotbal. Liga I – CFR Cluj, victorie cu incidente la Targu Jiu – Pandurii Tg. Jiu – CFR Cluj 0 – 1


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj îsi continua goana nebuna catre câstigarea titlului de campioana în acest sezon. Gruparea ardeleana a reusit, sâmbata dupa-amiaza, victoria cu numarul sapte, pe terenul uneia dintre cele mai incomode echipe din Liga I, Pandurii Târgu Jiu.

Meciul, contând pentru etapa a zecea a Ligii I, a început sub zodia incidentelor si a deciziilor dubioase ale arbitrului Augustus Constantin. În minutul sapte, la o minge aruncata în careu, Iordache a cazut. Impasibil, centralul nu a dictat nimic, lasând oarecum suprinzator jocul sa continue. Prima ocazie importanta de poarta a avut loc în minutul 17: Fabbiani primeste în careu, suteaza plasat, însa Dossey scoate senzational în corner. Minutul 20 avea sa aduca un episod de un dramatism iesit din comun. La un duel dintre Cadu si Liviu Mihai, atacantul gazdelor s-a prabusit pe gazon, starea sa parând una critica. Desi a fost urcat în ambulanta, gorjeanul a ajuns în cele din urma pe banca de rezerve a echipei sale, dupa aproximativ un sfert de ora de îngrijiri medicale. Conform medicilor de pe ambulanta, fotbalistul a primit o lovitura în zona plamânilor, oprindu-i-se astfel pentru câteva momente respiratia. Meciul a continuat în acelasi ritm dur, dupa jumatate de ora de joc fiind aratate deja cinci cartonase galbene. În ciuda unei dominari a gazdelor, prima repriza s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Mitanul secund avea sa înceapa exact cum s-a terminat primul, cu scandarile copioase ale galeriei gorjene: „Hotii! Hotii!“. Desi ritmul a fost unul mult mai scazut ca în prima parte, singurul gol al partidei avea sa fie marcat la jumatatea acestei reprize secunde. În minutul 66, percutantul Didi a reusit sa puncteze pentru 1-0, dupa o pasa superba venita de la celalalt jucator de culoare din avanposturile clujene, Semedo. Singura faza notabila a sfârsitului de meci s-a consemnat cu patru minute înainte de final, când portarul Eduard Stancioiu a fost eliminat pentru doua cartonase galbene vazute la interval de câteva secunde: primul pentru trageri de timp, al doilea pentru aplauze ironice la adresa lui Augustus Constantin. Într-un final, avea sa vina si fluierul izbavirii, clujenii consolidându-si pozitia de lider si reusind un nou record pentru ei: cinci luni de zile fara înfrângere în Liga I.

Au evoluat formatiile:

Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Dedu, Vasilache, Vancea, Stânga – Iordache, L. Mihai.

CFR Cluj: Stancioiu – Sandberg, Panin, Cadu, Amoreinha – Minteuan, Culio, Leao – Semedo, Fabbiani, Didi.  
 

Poli Timisoara a trecut si de U Cluj 

“U” Cluj – Poli Timisoara 1 – 2

Dupa un sezon în care nu a impresionat pe nimeni pe Bega, Gigel Bucur devine, treptat-treptat, unul dintre cei mai importanti jucatori ai Poli Stiintei Timisoara. Sâmbata dupa-amiaza, micutul atacant al banatenilor a punctat din nou, decisiv, aducând victoria echipei sale în deplasarea le la Cluj, din cadrul etapei a zecea a Ligii I.

Bucur a fost aproape de a deschide scorul pe stadionul „Ion Moina” în chiar minutul trei, însa lobul sau a ramas fara rezultat. Dupa doar câteva secunde, Sorin Radoi a fost si el la un pas de a marca, însa sutul sau bomba a fost scos de portarul Universitatii Cluj, Szolomajer. În ciuda cursului jocului, cei care au reusit sa introduca mingea în poarta au fost gazdele. În minutul 20, Cânu a gresit flagrant, facându-i cadou lui Jovanovici o adevarata pasa de gol. Clujeanul nu a stat mult pe gânduri si, liber cu portarul Popa, a deschis scorul. Timisorenii au reusit însa sa egaleze pâna la pauza: în minutul 41, Sorin Radoi a reluat cu capul, de la 10 metri, fara a-i da vreo sansa goalkeeperului advers.

Desi actul secund a fost oarecum anost, fara ocazii mari de poarta, meciul nu avea sa se termine cu scorul de 1-1. Cu 11 minute înainte de final, Gigel Bucur avea sa aduca mult dorita victorie, cu o lovitura de cap, dupa o centrare a armeanului Karamyan. Prin aceasta victorie, echipa banateana a reusit sa-si consolideze pozitia a doua în Liga I, în timp ce salvatorul Bucur pe cea de lider în clasamentul golgeterilor, ajungând la zece reusite din zece etape.

Au evoluat formatiile:

U Cluj: Szolomajer – Iodi, Baciu, Olah, Jovanovici – Suller, Ungurusan, Coman, Haciatrian, Sabo – Goga.

Poli: Popa – Dancia, Mckain, Radoi, Cânu – Alexa, Aliuta, Karamyan – Bucur, Rusic, Torje. 

„Batrâna Doamna” este pe moarte

UTA Arad – Ceahlaul Piatra Neamt 0 – 1

Desi multi o considerau candidata certa la retrogradare, Ceahlaul Piatra Neamt a demonstrat în acest început de campionat ca este o echipa fara egal. Moldovenii au depasit asteptarile în primele etape ale sezonului, reusind cinci victorii si cinci înfrângeri în primele zece partide din Liga lui Mitica.

Ultimul succes al pietrenilor lui Viorel Hizo s-a consemnat sâmbata dupa-amiaza, la Arad. Gazdele, în plina decadere dupa înfrângerile cu Sanatatea Cluj si Gloria Buzau si dupa demisia lui Marius Lacatus, aveau mare nevoie de cele trei puncte. Acest lucru s-a vazut în chiar minutul cinci al partidei, când UTA a reusit sa introduca balonul în poarta. Din pacate pentru banateni, centralul Tiberiu Lajos a anulat reusita pe motiv de offside. Daca prima repriza a aratat o echipa gazda mai motivata, în actul secund aveau sa iasa la rampa pietrenii. La sase minute de la reluare, Mircea Oprea a reusit sa deschida scorul printr-un sut din careu, dupa o greseala colectiva a aradenilor. În minutul 64, Alin Chita de la UTA s-a accidentat foarte grav, fiind transportat de urgenta la spital. Minutul 86 avea sa aduca un nou episod mai putin placut: mijlocasul gazdelor, Todea, a primit direct cartonasul rosu, în urma unui pumn în figura lui Radu Doicaru. În ciuda altor ratari, majoritatea de partea oaspetilor, partida s-a încheiat cu scorul final de 1-0, trimitând gruparea lui „Pinalti” în culmea fericirii si pe cea aradeana în focul retrogradarii.

Au evoluat formatiile:

UTA: Hutan – Buican, Fl. Dan, Chita, Simao – Balan, Todea, Frasineanu, Hidisan – Hora, Edson. Antrenor: Roland Nagy.

Ceahlaul: Matache – Vitelaru, Hamza, Cebotaru, Nohai – Schumacher, Oprea, Bârna – Ayza, Golban. Antrenor: Viorel Hizo. 
 
 


Intră acum și în grupul de