Tânăr trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat fosta iubită în apropierea unui centru comercial din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Stroiești, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, după ce la finele lunii trecute și-a înjunghiat fosta iubită, în vârstă de 16 ani, în apropierea unui centru comercial din Suceava.

cutit

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, victima a avut o relație cu inculpatul, Ilie Morari, însă pentru că cei doi nu s-au înțeles, fata a decis să se despartă.

„Relaţia a fost la început bună, s-au înţeles bine, însă pe parcurs lucrurile s-au înrăutăţit, chiar agravat, motivul constituindu-l crizele repetitive de gelozie ale inculpatului. Datorită stării de gelozie, a comportamentului violent al inculpatului precum şi a diferenţei de vârstă dintre cei doi,  G. M. L. a decis să pună punct relaţiei şi să se despartă în termeni amiabili”, au arătat procurorii suceveni.

Aceștia au precizat că inculpatul a început să aibă un comportament obsesiv, o urmărea pe victimă şi o suna des întrebând-o unde se află. Astfel, în cursul zilei de 29 noiembrie 2015, după ce Ilie Morari a sunat-o pe G. M. L., de mai multe ori, cerându-i să se împace şi să îi mai acorde o şansă, a urmărit-o prin oraş, în timp ce aceasta se deplasa spre un hypermarket din municipiul Suceava unde urma să se întâlnească cu mama ei.

„În incinta complexului comercial cei doi au stat de vorbă, după care victima s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale, fiind urmată îndeaproape de inculpat. Pe drum, acesta o ruga şi îi cerea să se împace şi să reia relaţia de prietenie”, se precizează în comunicatul procurorilor.

Însă, în timp ce se aflau în apropierea parcării unui alt hypermarket, Ilie Morari a devenit violent, a bruscat victima şi a tras-o în direcţia lui cu intenţia de a o săruta. În momentul în care victima l-a respins, inculpatul, într-un acces morbid de furie, a scos din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat un cuţit şi a lovit-o iniţial în partea stângă a gâtului, lovitura fiind una superficială.

Apoi, Ilie Morari a lovit-o din nou, în partea dreaptă a gâtului, cervical lateral dreapta, lovitura provocând o plagă profundă de 6,3 centimetri.

„În clipele imediat următoare, inculpatul s-a făcut nevăzut, luând-o  la fugă în direcţia râului Suceava. Cuţitul folosit nu a fost identificat până în această fază a cercetărilor”, mai susțin procurorii suceveni.

După ce a fost înjunghiată, tânăra a primit primul ajutor din partea unor cetățeni, după care a fost transportată cu o ambulanţă la spital.

„Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, victima prezenta excoriaţii şi plăgi tăiate din care una profundă cu interesare musculară la nivel cervical lateral dreapta, ce a putut fi produsă cu un corp tăietor-înţepător, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în documentul citat. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de