După ce a văzut cum se circulă în Suceava, Lungu vrea o rută ocolitoare pe la Iulius Mall şi Termica


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a prezentat, miercuri, un proiect pe care îl are în vedere pentru evitarea blocajelor în trafic care se înregistrează în municipiu în special în zona comercială.

El a salutat iniţiativa celor doi viceprimari care au găsit ca soluţie eliminarea semaforului din zona Shopping City Suceava, dar consideră că aceasta nu a rezolvat problema blocajelor şi a spus că a găsit o variantă care crede el că va duce la deblocarea traficului şi care, în urma consultărilor, poate fi îmbunătăţită.

trafic

Astfel, Ion Lungu a spus că după ce a urmărit, sâmbătă, cum se desfăşoară traficul în zona comercială timp de aproape o oră, a identificat o soluţie pe care a şi desenat-o.

Aceasta ar presupune construcţia a două benzi de circulaţie în plus pe podul peste râul Suceava din zona Burdujeni, prin adăugarea lor la structura actuală şi crearea a încă unui fir pe fiecare sens pe drumul spre cartierul Burdujeni.

Mai mult, pentru cei care doresc să ajungă direct pe drumul naţional DN 29 spre Botoşani, s-ar crea o cale de acces pe lângă staţia OMV, spre Iulius Mall, pe marginea râului Suceava spre Termica SA, drum care există, iar de acolo ar urma să fie asfaltată o porţiune de circa 2 kilometri până la intersecţia cu DN 29.

Problema majoră existentă este legată de traversarea căii ferate, a spus Lungu care a menţionat că a discutat cu şeful CFR Infrastructură şi că acesta a spus că se poate da acordul pentru înfiinţarea unei treceri semaforizate la nivel cu calea ferată.

deseu groapa nechifor (12)

 

Primarul crede că acest proiect ar putea fi finalizat în circa doi-trei ani, în funcţie de finanţarea care va fi asigurată ori pe fonduri europene, ori pe fonduri guvernamentale sau locale.

Lungu a estimat proiectul la 5-6 milioane de euro.

El a spus că se impune găsirea unor soluţii pentru eliminarea blocajelor din trafic şi că această mini-centură ar fi una dintre ele, menţionând că ideea lui poate fi îmbunătăţită.

Primarul a exclus construcţia unui nou pod peste râul Suceava care să facă legătura între oraş şi cartierul Burdujeni susţinând că această idee, lansată de deputatul Ioan Bălan, nu se susţine pentru că nu ar exista corespondenţă de pe un mal pe altul al râului Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de