Opt focare de oreion în licee din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, monitorizate de DSP


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sanitare sucevene monitorizează permanent cele opt focare de oreion, ce însumează 133 de cazuri de îmbolnăvire, înregistrate în unităţi de învăţământ din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

 

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că, de la începutul anului şcolar 2015-2016 şi până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregistrat opt focare de oreion,  ce însumează 133 de cazuri.

Zorescu a spus că în municipiul Fălticeni s-au înregistrat trei focare de oreion, unul la Colegiul “Vasile Lovinescu” – 28 de cazuri, altul la Colegiul “Mihai Băcescu” – 8 cazuri, iar al treilea la Colegiul Naţional “Nicu Gane” – 34 de cazuri.

colegiul nicu gane

Ea a mai spus că în municipiul Câmpulung Moldovenesc s-au înregistrat trei focare de infecţie urliană, respectiv la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”- 19 cazuri, la Colegiul Silvic “Bucovina”-25 de cazuri şi la Liceul Tehnologic-8 cazuri, în timp ce la Vatra Dornei s-au înregistrat două focare, unul la Liceul Teoretic “Ion Luca”- 7 cazuri şi unul la Şcoala Generală nr.2  – 4 cazuri.

Directorul adjunct al DSP Suceava a subliniat că în toate aceste opt focare au fost adoptate măsuri specifice, fiind monitorizate permanent, iar în unităţile de învăţământ respective este efectuat, zilnic, triajul epidemiologic al elevilor.

Medicul epidemiolog sucevean a explicat că în cazul oreionului focarul se declară închis după 21 de zile de la înregistrarea ultimului caz de îmbolnăvire.

Zorescu a precizat că, de la începutul anului 2015 şi până la sfârşitul lunii noiembrie, în judeţul Suceava s-au depistat 213 cazuri de infecţii urliene. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de