Amenzi usturatoare aplicate de ITM in urma accidentelor de munca


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava (ITM) a aplicat luna trecuta amenzi contraventionale unui numar de 5 agenti economici pentru nerespectarea reglementarilor de securitate a muncii. Potrivit sefului ITM Suceava, Mihai Airinei societatea PROFIL EXIM SRL Radauti a primit doua amenzi, una in valoare de 7.000 lei (70 milioane de lei vechi) pentru necomunicarea evenimentului produs in data de 22.08.2007 la sediul societatii, cand Moldovanu Mirel a suferit un accident de munca, si alta de 8.000 lei pentru ca nu s-a efectuat cercetarea evenimentului in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

Un numar de trei amenzi au fost aplicate Agentiei COSMO SA Posta Cilnau judetul Buzau, subantreprenor, din care una in valoare de 4.000 lei deoarece lucratorul ISTRATE MARIUS, din Frasin, care a suferit un accident de munca in urma caruia a decedat, nu a fost instruit in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, o alta de 3.500 lei pentru necomunicarea evenimentului la ITM Suceava iar a treia, de 5.000 lei pentru neautorizarea din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca. Potrivit sefului ITM Suceava sanctiunile au fost aplicate cu ocazia cercetarii evenimentului produs la data de 05.07.2007 in incinta statiei de asfalt a S.C. COLAS ROMANIA S.R.L. Bucuresti, respectiv decesul lucratorului Istrate Marius.

Si societatea unde a avut loc accidentul, S.C. COLAS ROMANIA S.R.L. Bucuresti, a fost sanctionata contraventional cu 5.000 lei pentru semnalizarea necorespunzatoare pe linia securitatii si sanatatii muncii din incinta statiei de asfalt. Un numar de doua amenzi au fost aplicate si societatii de utilitati ACET SA Suceava, una in cuantum de 4.000 lei pentru instruirea necorespunzatoare in domeniul securitatii si sanatatii in munca si o alta de 5000 lei pentru neautorizarea din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca. Sanctiunile au fost aplicate cu ocazia cercetarii evenimentului in urma caruia a decedat lucratorul Drancea Roman. Potrivit ITM Suceava, societatea PESCOLIV SRL Falticeni a fost sanctionata cu 2.500 lei pentru neorganizarea comitetului de securitate si sanatate in munca.­


Intră acum și în grupul de