Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale sarbatorita la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale va fi sarbatorita miercuri, printr-o serie de manifestari organizate de Fundatia Orizonturi Campulung Moldovenesc, sub genericul „Orizonturi Deschise”. Programul activitatilor incepe cu inaugurarea noului sediu al Fundatiei Orizonturi, dupa care va avea loc vernisajul expozitiei cu obiecte realizate in cadrul atelierelor de terapie ocupationala ale unor organizatii si institutii de profil din judetul Suceava, in Sala de expozitii a Casei de Cultura si pe platoul din fata acesteia.

In aceeasi locatie va mai avea loc dezbaterea -Forum Judetean de Politici in sanatate mintala – Suceava, judet pilot in reforma in sanatate mintala: realizari si perspective, urmata de un spectacol sustinut de elevii Centrului Scolar Campulung Moldovenesc si o loterie de sustinere (RAFFLE). Prin aceste activitati Fundatia Orizonturi Campulung Moldovenesc se asteapta la cresterea constientizarii publice privind problematica sanatatii mintale; promovarea sanatatii mintale; promovarea unei imagini pozitive a persoanei cu probleme de sanatate mintala, atat ca cetatean activ la nivelul comunitatii cat si in politicile in domeniu; formarea de relatii strategice noi, mai puternice si de durata pentru schimbari pozitive in domeniu; formarea de parteneriate pentru a avea o influenta mai mare in politicile locale de sanatate mintala.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Spitalul de Psihiatrie Campulung Moldovenesc, Centrul de Sanatate Mintala Campulung Moldovenesc, Primaria Municipiului Campulung Moldovenesc, Casa de Cultura Campulung Moldovenesc si Centrul Scolar Campulung Moldovenesc in cadrul programului „Beneficiarii de servicii psihiatrice si comunitatea”, finantat de Mental Health and International Development, U.K. ­


Intră acum și în grupul de