Tarife noi pentru accesul la filmele de la Cinematograful Modern


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care au fost stabilite tarifele pentru accesul la filmele ce rulează la Cinematograful Modern din incinta Centrului Cultural „Bucovina”. Proiectul a fost inițiat de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și viceprimarul Lucian Harșovschi, și a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

cinematograf

Astfel, potrivit proiectului, pentru desenele animate prețul unui bilet de intrare va fi de 6 lei pentru proiecțiile 2D și 8 lei pentru proiecțiile 3D. Aceleași tarife vor fi aplicate și pentru intrarea la filmele care vor rula dimineața sau după-amiaza.

Însă, în ceea ce privește prețul biletului pentru filmele care vor fi proiectate seara, acesta va fi de 12 lei pentru cele 2D și de 15 lei pentru cele 3D.

De menționat este faptul că elevii, studenții și pensionarii vor beneficia de reduceri la achiziționarea biletelor pentru intrarea la Cinematograful Modern.

Pentru desenele animate și filmele care vor rula dimineața sau după-amiaza elevii, studenții și pensionarii vor plăti câte 5 lei pentru proiecțiile 2D și 6 lei pentru proiecțiile 3D.

De asemenea, pentru filmele care vor fi proiectate seara, prețul biletului va fi de 10 lei pentru cele 2D și de 12 lei pentru cele 3D.

Proiectul mai prevede ca în cazul distrugerii sau deteriorării unei perechi de ochelari 3D va trebui achitată contravaloarea de 200 lei, iar în cazul în care cel care a înfăptuit prejudiciul refuză să achite această sumă, va fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei.

Conform proiectului, proiecțiile cinematografice vor avea loc pentru minim 10 bilete vândute pe spectacol, iar în cazul în care nu se întrunește numărul respectiv de bilete se va restitui contravaloarea aferentă tarifului perceput.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a ținut să explice că prețurile au fost negociate cu distribuitorul de filme astfel încât să fie cât mai mici, iar de la jumătatea lunii ianuarie sucevenii vor putea cumpăra online bilete de pe site-ul cinematografului.

„Avem prețurile cele mai mici, avem filme în premieră ca și alții și vom face fel și fel de evenimente”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a subliniat că filmele 3D se pot viziona la o calitate extraordinară datorită ochelarilor activi. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de