Acasă Actualitate Abatoare, fabrici de prelucrare a cărnii şi laptelui, măcelării sau magazine alimentare,...

Abatoare, fabrici de prelucrare a cărnii şi laptelui, măcelării sau magazine alimentare, verificate de inspectorii sanitari veterinari suceveni în ultimele două săptămâni


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au efectuat, în perioada 2-15 decembrie, 37 de acţiuni de control în unităţi de abatorizare, unităţi de procesare a cărnii şi laptelui, unităţi de alimentaţie publică , măcelării, dar şi în unităţi de comercializare a produselor alimentare din judeţul Suceava, fiind aplicată o amendă în valoare de 600 de lei, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache.

Leon Postolache (3)



 

El a spus că în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitari veterinari efectuează verificări în unităţile de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţile de alimentaţie publică, restaurante, pensiuni care organizează mese festive în zilele de Crăciun şi de Revelion, precum şi în unităţile de comercializare a produselor alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, în magazinele şi în depozitele de produse alimentare.

Medicul veterinar sucevean a mai spus că verificări vor fi efectuate şi în târgurile de animale de pe raza judeţului Suceava.

Totodată, directorul DSVSA Suceava a precizat că se continuă colaborarea cu IPJ Suceava şi IJJ Suceava, fiind efectuate şi controale comune în această perioadă.

“Punem accent pe informarea populaţiei cu privire la efectuarea examenului trichineloscopic a cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în gospodării şi atragem atenţia asupra riscului la care se expun atunci când nu efectuează acest examen sau când achiziţionează carne din surse necunoscute, când nu se cunoaşte provenienţa cărnii, modul de sacrificare a animalelor, condiţiile igienice de manipulare a cărnii”, a spus medicul veterinar sucevean. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version