Consiliul Local a interzis circulația căruțelor pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local a interzis circulația căruțelor pe străzile Sucevei.

Astfel, accesul vehiculelor cu tracțiune animală a fost interzis în municipiul Suceava. Cei care vor fi prinși că încalcă hotărârea de Consiliu Local vor fi amendați drastic, iar atelajele vor fi imobilizate în cel mai apropiat spațiu disponibil.

caruta prin suceava 3

Consilierii locali suceveni au adoptat, cu 18 voturi „pentru” , unul „împotrivă” și o abținere, un proiect de hotărâre inițiat de cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, pentru interzicerea vehiculelor cu tracțiune animală pe domeniul public al orașului.

Astfel, căruțașii care vor fi prinși că circulă prin municipiul reședință de județ vor fi sancționați de polițiștii locali cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 lei, iar atelajele vor fi imobilizate pe domeniul public, în cel mai apropiat spațiu disponibil, astfel încât să nu fie stânjenită circulația pe drumurile publice.

„Nu se confiscă nimic, nu se valorifică nimic, ci doar se imobilizează”, a subliniat unul dintre inițiatorii proiectului, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

El a menționat în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi că printr-o decizie a Curții Constituționale este interzisă confiscarea și ridicare căruțelor și din acest motiv se preferă imobilizarea acestora. Mai mult decât atât, viceprimarul Sucevei a explicat că dacă vor fi căruțași care vor abandona caii pe domeniul public, aceștia vor fi duși în adăpostul pentru câini din Lunca Sucevei.

Conform proiectului adoptat, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului verbal.

Prin excepție, vehiculele cu tracțiune animală care vor participa la evenimente artistice, culturale sau sportive vor avea voie să circule și să staționeze pe domeniul public al Sucevei.

„Autorii morali ai acestei hotărâri sunt de fapt cetățenii municipiului Suceava care ne-au semnalat în repetate rânduri problemele cauzate de existența căruțelor în municipiul Suceava, iar noi, semnatarii, îndeplinim doar o formalitate”, a mai spus  viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de