O comisie specială va analiza modul în care au fost realizate și recepționate lucrările publice din Suceava


Intră acum și în grupul de

O comisie specială formată din mai mulți specialiști din Primăria Suceava, între care și viceprimarul Lucian Harșovschi și consilierii locali Eugen Girigan, Costel Tătăranu și Gheorghe Onofrei va analiza modul în care au fost realizate și recepționate lucrările publice din Suceava.

consiliul local

Consiliul Local Suceava a aprobat joi, 17 decembrie, un proiect de hotărâre inițiat de cei doi viceprimari ai municipiului reședință de județ, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, prin care o comisie specială de analiză va verifica activitatea „Serviciului de administrare străzi și sistematizare rutieră” din cadrul Primăriei.

Astfel, în maximum trei luni, comisia va analiza, cu precădere, modul în care au fost realizate și recepționate lucrările publice din Suceava și va verifica corectitudinea modului de acordare a avizelor care certifică aducerea la starea inițială a infrastructurii rutiere afectate de lucrări publice.

Inițiatorii proiectului au arătat că acest lucru este necesar întrucât în acest an s-au investit foarte mulți bani în proiecte de infrastructură, iar multe străzi nu au fost aduse la starea inițială, după efectuarea intervențiilor.

„Este un proiect de hotărâre care vine ca urmare a lucrărilor care s-au executat în municipiul Suceava, recepționate și semnate de cei din Primărie. Anul acesta s-au investit 20 de milioane de lei în lucrări de dezvoltare a infrastructurii rutiere, la care mai adăugăm cele opt milioane de euro, fonduri europene”, a spus viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Pentru a demonstra că verificarea „Serviciului de administrare străzi și sistematizare rutieră” este necesară, viceprimarul Lucian Harșovschi le-a prezentat colegilor consilieri un scurt film, „Așa da, așa nu”, prin care le-a prezentat fotografii făcute pe șantierele din oraș în acest an.

consiliul local (1)

consiliul local (2)

Totodată, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că numeroși cetățeni i-au semnalat faptul că lucrările din Suceava nu au fost realizate calitativ și de aceea se impun luarea unor măsuri.

De cealaltă parte însă, mai mulți consilierii locali au susținut că nu este necesar un astfel de proiect.

„Nu mi se pare că este necesar. Plătim un serviciu de specialitate care semnează niște recepții”, a declarat Doinița Cocriș.

La rândul său, consilierul Vasile Mocanu a apreciat că problemele trebuiau să fie semnalate încă de la început și să nu se ajungă într-o situație de acest fel.

„Această comisie nu va face decât campanie electorală. Ați recepționat și ați deturnat fonduri. Acele lucrări sunt plătite”, a spus Vasile Mocanu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a opus vehement comisiei de analiză și a declarat că principala responsabilitate în ceea ce privește lucrările efectuate o are dirigintele de șantier. Mai mult, Lungu a arătat că prin instituirea comisiei se caută un țap ispășitor, și anume Ștefan Vasincu, șeful „Serviciului de administrare străzi și sistematizare rutieră”.

„Este clar că este un proiect de campanie electorală. Îmi permit să spun că s-au făcut lucrări de bună calitate”, a spus Ion Lungu.

Proiectul celor doi viceprimari ai municipiului Suceava a fost adoptat cu 14 voturi pentru și 7 abțineri. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de