PSD isi propune sa atraga cat mai mult din electoratul de stanga al PD la viitoarele scrutine electorale


Intră acum și în grupul de

Prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, a declarat, marti, ca daca alegerile locale vor fi organizate simultan cu cele parlamentare, alegerile parlamentare sunt alegeri la termen, dar un „termen devansat”. În opinia acestuia singurul partid doritor de alegeri anticipate e PD pentru ca se afla pe un trend descendent în sondajele de opinie.

Catalin Nechifor a spus ca PSD îsi propune sa atraga cât mai mult din electoratul de stânga al PD la viitoarele scrutine electorale, întrucât PD si-a schimbat pozitia fata de electoratul propriu trecând de la stânga la dreapta esicherului politic printr-o decizie a unor membri din conducerea partidului, fara sa consulte electoratul. Este vorba despre un procent de 34 la suta din intentiile de vot, comparativ cu 45 la suta acum câteva luni.

Prim vicepresedintele a precizat ca electoratul traditional al PD era de stânga si a mai mentionat ca PSD îsi propune sa atraga acest electorat care crede în politicile sociale, cum ar fi solidaritatea fata de cei saraci sau sanse egale pentru toti. Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca, desi nu a fost luata o decizie, exista posibilitatea organizarii alegerilor parlamentare odata cu cele locale din iunie 2008 si a subliniat ca proiectul votului uninominal este „blocat” si „sabotat” în Parlament.

Si presedintele PNL Suceava, Ion Lungu, a apreciat, luni, ca posibila, o eventuala organizare, în comun, în iunie 2008, a alegerilor locale cu cele parlamentare. Ion Lungu a spus ca nu crede ca criza politica se va putea încheia decât prin organizarea de alegeri parlamentare si considera „binevenita” organizarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Acesta a aratat ca si efortul financiar pentru organizarea alegerilor în anul 2008 ar fi redus.


Intră acum și în grupul de