Activități pentru detensionarea stărilor conflictuale şi prevenirea actelor de violenţă în şcoală, la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de elevi din Gura Humorului au luat parte la o activitate interactivă, sub coordonarea polițiștilor din cadrul IPJ Suceava, pentru prevenirea și medierea conflictelor. În acest an școlar, IPJ Suceava desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean campania de prevenire a violenţei în mediul şcolar „RESPECT”, ocazie cu care au fost organizate la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului diferite activități.

activitati siguranta vacanta iarna 3

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 11 – 18 decembrie 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului, au fost organizate activităţi interactive cu participarea cadrelor didactice şi a elevilor prin care s-au identificat bune practici şi soluţii inovative pentru detensionarea stărilor conflictuale şi prevenirea actelor de violenţă în şcoală. Totodată, activităţile au vizat pregătirea şi informarea tinerilor pentru a petrece vacanţa de iarnă fără evenimente negative.

„A fost organizat un simpozion la care au participat consilierii educaţionali de la unităţile de învăţământ din zona Humorului, atât din mediul urban cât şi rural, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Suceava, precum şi alţi membri marcanţi ai comunităţii”, se arată în comunicatul Poliției.

Sursa citată a menționat faptul că au fost prezentate instrumente de lucru şi metode aplicate pentru detensionarea conflictelor şi au fost diseminate bune practici în activitatea de prevenire.

activitati siguranta vacanta iarna 2

De asemenea, a fost prezentată lucrarea „Medierea conflictelor în mediul educaţional, social şi cultural”, realizată de psihologi, psihopedagogi, profesori şi poliţişti.

„Peste 100 de copii au participat la activităţi interactive şi ateliere de lucru cu tematică preventivă, jocul de rol şi comunicarea stimulând elevii să înţeleagă şi să adopte reguli preventive minime pentru a nu se expune victimizării”, se mai arată în comunicatul Poliției Suceava. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de