Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi cere sancţionarea funcţionarilor din Primărie care avizează refaceri stradale cu deficienţe


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a postat, duminică, un mesaj adresat funcţionarilor din Primărie care avizează refaceri stradale cu deficienţe, cerând să fie sancţionaţi.

gropi asfalt suceava 1

„Cred că e timpul ca cei care pun semnătura pe aceste refaceri stradale, cum că sunt conforme, să răspundă”, a scris Harşovschi pe pagina sa de socializare.

El a subliniat că politicienii vin și pleacă la alegeri, dar cei care sunt specialiști și ar trebui să fie mai aspri cu constructorii, stau liniștiți în birouri.

 

Poziţia lui Harşovschi vine după ce Consiliul Local Suceava a aprobat înfiinţarea unei comisii speciale formată din care face parte el alături de consilierii locali Eugen Girigan, Costel Tătăranu și Gheorghe Onofrei care va analiza modul în care au fost realizate și recepționate lucrările publice din Suceava.

Comisia va analiza, cu precădere, modul în care au fost realizate și recepționate lucrările publice din Suceava și va verifica corectitudinea modului de acordare a avizelor care certifică aducerea la starea inițială a infrastructurii rutiere afectate de lucrări publice.

 

Inițiatorii proiectului au arătat că acest lucru este necesar întrucât în acest an s-au investit foarte mulți bani în proiecte de infrastructură, iar multe străzi nu au fost aduse la starea inițială, după efectuarea intervențiilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a opus vehement comisiei de analiză și a declarat că principala responsabilitate în ceea ce privește lucrările efectuate o are dirigintele de șantier. Mai mult, Lungu a arătat că prin instituirea comisiei se caută un țap ispășitor, și anume Ștefan Vasincu, șeful „Serviciului de administrare străzi și sistematizare rutieră”.

gropi asfalt suceava 2

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a sesizat în luna octombrie că şeful Serviciului administrare străzi din municipiul Suceava, Ştefan Vasincu,  în complicitate cu Ion Lungu, este principalul vinovat pentru starea dezastruoasă a străzilor din municipiu.

„Fiecare sucevean se împiedică de aceste lucrări prost făcute”, a spus Bălan care a menţionat că şeful Serviciului administrare străzi este cel care a recepţionat lucrările făcute prost, dar şi în complicitate cu primarul Ion Lungu.

 

El a subliniat că în zona Curţii Domneşti lucrările de refacere a zonei respective au fost sistate la jumătate pentru că aşa a decis Ştefan Vasincu „în complicitate cu Ion Lungu”.

 

„Trebuie să vorbim cu nume şi prenume ca sucevenii să ştie”, a spus Bălan.

 

Întrebat dacă are probe privind acuzaţiile pe care le face, Ioan Bălan a spus că are inclusiv înregistrări video.

 

El a declarat că au fost situaţii în care dimineaţa o stradă a fost asfaltată, iar la ora 15 a fost spartă pentru o altă lucrare. „Nu glumesc”, a spus liderul PNL.

 

Ioan Bălan a mai spus că aşteaptă să fie acţionat în instanţă pentru afirmaţiile făcute pentru a putea dovedi cu probe clare cum s-au cheltuit în bătaie de joc banii sucevenilor.

 

„Vor vedea sucevenii că se bate cineva pentru ei. Bătaia asta de joc de banul public la Suceava şi faptul că un drum arată cum arată după o lună după ce este asfaltat, distrus de lucrări care se lasă, nu sunt tasate”, a spus Bălan.

 

El a adăugat că a fost cu cei doi viceprimari pe teren şi văzut cu ochii lui cum se lucrează şi că din partea Primăriei a întâlnit „un zid” în special din partea lui Vasincu, care este în prag de pensie şi lasă Suceava în ruină.


Intră acum și în grupul de