Surpriză pentru şoferi în Suceava. De luni intră în funcţiune primele parcometre. Amenzi mari dacă nu se achită taxa


Intră acum și în grupul de

Surpriză pentru şoferi în Suceava. De luni intră în funcţiune primele parcometre.

Astfel, şoferii care vor dori să parcheze mașinile în parcările de la Complexul Comercial Bucovina, Hotel Bucovina sau Piața Centrală vor avea parte de o surpriză începând de luni. Primăria Suceava a montat sistemele de autotaxare (parcometre), iar acestea vor deveni funcționale.

Municipalitatea suceveană a aprobat încă din luna august un regulament de parcare a mașinilor în cele trei parcări din zona centrală a orașului, însă abia la finele săptămânii trecute au fost montate dispozitivele.

parcare cu plata parcometru

Potrivit regulamentului adoptat, utilizarea parcometrelor va fi obligatorie de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 20.00. În zilele de duminică, parcarea mașinilor va fi gratuită.

Taxa pe care o vor avea de achitat cei care vor dori să lase autovehiculele în cele trei parcări este de 2 lei pe oră, ceea ce include şi TVA.

Regulamentul mai prevede, între altele,  ca șoferii să poziționeze tichetul de parcare emis de parcometru pe bordul mașinii, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior.

Persoanele care nu se conformează cu regulamentul de utilizare al parcometrelor vor avea de plătit amenzi cuprinse între 200 și 2.000 de lei.

Astfel, amenzi cuprinde între 200 și 400 de lei vor putea primi cei care parchează mașinile și nu scot bilet de parcare, depășesc timpul indicat pe biletul de autotaxare, nu expun corect tichetul pentru a se putea citi elementele de identificare sau nu afișează tichetul.

Cele mai dure amenzi, cuprinse între sumele de 1.000 și 2.000 lei, vor primi cei care vor vandaliza parcometrele.

Parcările cu plată cu autotaxare vor putea fi utilizate în mod gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, dar și în cazul în care municipalitatea îşi propune să organizeaze acțiuni de interes public. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de