Doi cetățeni, unul din Bangladesh și unul din Pakistan, prinși când încercau să intre ilegal în România, prin Siret


Intră acum și în grupul de

Doi cetățeni, unul din Bangladesh și unul din Pakistan, în vârstă de 18, respectiv 43 de ani, au fost depistaţi de polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

frontiera romania ucraina vicov de sus

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, cei doi au fost prinși vineri, în jurul orei 19.30, și duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

„Lucrătorii noştri au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, a declarat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că persoanele în cauză au declarat că au trecut pe jos frontiera de stat din Ucraina, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a mai spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de