Paznicul de vânătoare care l-a ameninţat cu moartea pe primarul din Vatra Moldoviţei a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care lucra în calitate de paznic de vânătoare în cadrul Asociaței Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Suceava a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere de arbori fără drept şi furt de arbori, furt, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre bilologice și ameninţare.

lemn taieri

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-au trimis în judecată pe Ghiocel Radu Iurniuc întrucât la data de 13 septembrie 2014 a fost surprins în flagrant de polițiști după ce a tăiat zece molizi din pădurea comunei Vatra Moldoviței, valoarea pagubei fiind de 6369,25 lei, iar nouă dintre arbori i-a sustras.

Ulterior, la data de 7 octombrie, a fost surprins în flagrant de mai mulți cetățeni sustrăgând şi încărcând într-o căruță, dintr-un depozit de material lemnos al unei firme, buşteni secţionaţi la diferite lungimi, cu o valoare de 320 lei.

Procurorii au arătat că atât la data de 13 septembrie, cât și în 7 octombrie, având în dotare arme letale de serviciu, Ghiocel Radu Iurniuc a adresat ameninţări cu moartea față de Saghin Virgil, primar al comunei Vatra Moldoviţei.

Mai întâi în mod direct, iar a doua oară indirect, în prezenţa mai multor persoane, fapt ce a cauzat o stare de temere reală.

Mai mult decât atât, la data de 28 decembrie anul trecut, inculpatul a fost prins de polițiști conducând un autoturism marca Dacia, iar întrucât emana halenă alcoolică şi nu a putut fi testat cu aparatul etilotest a fost condus la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc unde i s-a solicitat să se supună procedurii prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acolo însă, bărbatul a refuzat în faţa organelor de poliţie şi a celor medicale, deşi își exprimase anterior consimţământul scris. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de