Ion Lungu nu este de acord cu pensie specială pentru primari: Toţi cetăţenii să fie trataţi la fel


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că nu este de acord cu pensiile speciale pentru primari după ce Senatul a votat un asemenea proiect de lege.

„Cel mai corect este ca toţi cetăţenii să fie trataţi la fel. Nu e nevoie de pensii speciale”, a declarat Ion Lungu.

Lungu Vasilica

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care fusese deja adoptat tacit de Camera Deputaților și care prevede că primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor primi indemnizații speciale dacă au ocupat una dintre aceste funcții timp de cel puțin doi ani.

 

Proiectul va fi transmis acum președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Senatorii liberalii nu au votat, ieșind din sală.

 

Conform proiectului adoptat, cuantumul indemnizației va fi calculat, în limita a trei mandate, ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară.

Senatorii au adoptat însă un amendament prin care indemnizația va fi calculată la cel puțin un mandat în cazul aleșilor cu mandate incomplete şi au mai admis, printr-un alt amendament, că, dacă aleșii locali beneficiază de o astfel de indemnizație în urma altei funcții deținute anterior, alta decât de ales local, trebuie să opteze pentru una dintre pensiile speciale.

Această pensie specială va fi indexată de fiecare dată în raport cu indexările salariilor pentru funcțiile respective.

Parlamentarii consideră că aleșii locali au nevoie de indemnizații, după modelul celor pentru senatori și deputați, care să facă “atractive” aceste funcții locale.

 

“Considerăm că este necesar ca pentru funcțiile ce fac obiectul prezentei inițiative să existe un sistem care să facă atractivă ocuparea funcțiilor de primar, viceprima, președinte și vicepreședinte al consiliului județean”, se arată în motivația actului normativ.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de