Doi suceveni au murit din cauza frigului în cursul lunii decembrie, alţi doi au fost internaţi cu hipotermie în spital


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 62 de ani din municipiul Suceava a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu hipotermie, în prezent, starea sa de sănătate fiind stabilă.

 

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, că o pacientă în vârstă de 62 de ani din municipiul Suceava, care a fost găsită căzută pe marginea unui şanţ, a fost transportată, vineri,  la UPU cu o ambulanţă, fiind diagnosticată cu hipotermie.

frig om

El a spus că, iniţial, când a fost găsită, femeia avea temperatura corporală de 25 de grade Celsius, iar la internare temperatura corporală ajunsese la 32 de grade Celsius, pacienta fiind confuză.

Medicul sucevean a precizat că pacienta a fost internată în Secţia ATI prin Secţia Medicală, iar în cursul zilei de luni urma să fie transferată în Secţia Medicală, întrucât starea de sănătate s-a ameliorat, fiind stabilă.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioinginer Adrian Popescu, a declarat, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute, două persoane au ajuns la spital cu simptome de hipotermie, o femeie din Suceava care a fost internată la SJU Suceava şi un bărbat care a fost adus cu ambulanţa la Spitalul din Gura Humorului.

Popescu a spus că, în cursul lunii decembrie, un bărbat în vârstă de 60 de ani din zona rurală a Fălticeniului şi o femeie în vârstă de 80 de ani din Cornu Luncii au murit din cauza hipotermiei, iar cauzele deceselor au fost confirmate de Serviciul de Medicină Legală în urma efectuării necropsiilor.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de