PSD Suceava critica aparitia profesiei de consultant fiscal


Intră acum și în grupul de

Aparitia profesiei de consultant fiscal, care va avea menirea de a aviza bilanturile financiare ale firmelor a fost criticata miercuri, de Organizatia PSD Suceava care considera ca decizia Guvernului este o masura ce vizeaza „clientela politica a PNL”.

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat într-o conferinta de presa ca potrivit noilor prevederi ale Codului fiscal, bilanturile financiare ale firmelor trebuie avizate de consultanti fiscali. Acesta a afirmat ca aceasta masura vizeaza clientela PNL si la-a dat ca exemplu pe seful ANAF si cel al Garzii Financiare care sunt consultanti fiscali.

Ovidiu Dontu spune ca în tara sunt aproximativ doua mii de consultanti fiscali catre care se vor directiona sumele de bani pe care firmele le vor plati pentru „o semnatura”. Social- democratul considera ca aceasta nu este o solutie pentru debirocratizare, mai mult Guvernul nu face decât sa favorizeze aparitia profesiei de consultant fiscal.

„Puteau sa dea aceste atributii expertilor contabili”, a mentionat Ovidiu Dontu, adaugând ca acestia sunt bine pregatiti în domeniu si trebuie sa promoveze examene exigente.


Intră acum și în grupul de