Flutur, Motreanu si Remes trebuie sa puna umarul pentru evitarea activarii clauzei de salvgardare pe Agricultura


Intră acum și în grupul de

Prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, a spus miercuri, într-o conferinta de presa ca o eventuala activare a clauzei de salvgardare pe Agricultura este „o premiera” si ca o asemenea posibilitate a fost introdusa, initial, de Comisia Europeana în Tratatul de Aderare doar pentru a impulsiona autoritatile române sa actioneze pentru aplicarea normelor europene în diferite domenii.

Catalin Nechifor crede ca nimeni s-a gândit ca aceasta clauza de salvgardare chiar ar putea fi activata. „Ministrii Agriculturii din Guvernul Tariceanu, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu si Decebal Traian Remes trebuie sa coopereze acum sa rezolve aceasta problema. Toti sunt vinovati ca s-a ajuns aici”, a afirmat prim vicepresedintele PSD Suceava.

Comisia Europeana a avertizat, miercuri, România ca are la dispozitie o luna pentru a corecta deficientele din sistemul de plati din agricultura, riscând, în caz contrar, sa se confrunte cu reducerea cu 25 la suta a fondurilor europene pentru subventionarea acestui sector de activitate.

Catalin Nechifor a mai mentionat ca sacrificiile din ultimii ani facute de populatia României prin reforma fara de sfârsit ar putea fi zadarnice în conditiile în care Guvernul nu este capabil sa puna în functiune mecanismele solicitate de Comisia Europeana.

Acesta a adaugat ca aceasta lipsa de performanta a guvernului va afecta si mai mult imaginea externa a tarii, predominant negativa, si va fi extrem de greu sa scapam de acest statut de „rusine a Europei”.


Intră acum și în grupul de