Încasări de patru ori mai mari după introducerea aparatului cu autotaxare în parcarea de la Hotelul Bucovina

Începând de luni, 21 decembrie, de la ora 12.00, au intrat în funcțiune primele parcometre din municipiul Suceava, în parcările de la Complexul Comercial Bucovina, Hotelul Bucovina și Piața Centrală.

parcometru parcare cu plata (2)

Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, după introducerea aparatului cu autotaxare în parcarea de la hotelul Bucovina, în jumătate de zi, încasările au fost de patru ori mai mari față de o zi normală, când nu era un astfel de dispozitiv.

„În jumătate de zi s-au încasat sume duble față de o zi normală, la două parcări, și de patru ori, la parcarea de la hotelul Bucovina”, a scris viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, pe pagina sa de socializare.

El a menționat că șoferii pot folosi bancnote de 1 leu, dar și monezi pentru a ridica tichetul de parcare, iar mai mult decât atât, parcometrele pot schimba bancnotele de 5 lei și 10 lei în monezi.

Amintim că utilizarea parcometrelor este obligatorie de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 20.00, iar în zilele de duminică parcarea mașinilor este gratuită.

Taxa pe care o au de achitat șoferii este de 2 lei pe oră.

Șoferii sunt obligați să poziționeze tichetul de parcare emis de parcometru pe bordul mașinii, astfel încât toate datele inscripționate să fie vizibile din exterior.

Persoanele care nu se conformează cu regulamentul de utilizare al parcometrelor vor avea de plătit amenzi cuprinse între 200 și 2.000 de lei.

Astfel, amenzi cuprinde între 200 și 400 de lei vor putea primi cei care parchează mașinile și nu scot bilet de parcare, depășesc timpul indicat pe biletul de autotaxare, nu expun corect tichetul pentru a se putea citi elementele de identificare sau nu afișează tichetul.

Cele mai dure amenzi, cuprinse între sumele de 1.000 și 2.000 lei, vor primi cei care vor vandaliza parcometrele.

Parcările cu plată cu autotaxare pot fi utilizate în mod gratuit de posesorii autovehiculelor dotate special pentru persoanele cu handicap, dar și în cazul în care municipalitatea îşi propune să organizeaze acțiuni de interes public. (Mihaela Tcaciuc)