Incendiu în Ajun de Crăciun la un duplex din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Un burlan neprotejat termic faţă de materialele combustibile a provocat un incendiu puternic, în Ajun de Crăciun, la o casă tip duplex din municipiul Rădăuţi. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD, reușind în circa trei ore și jumătate să lichideze incendiul.

incendiu marginea (2), autospeciala noaptea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat în plină noapte, în jurul orei 1:30, iar la sosirea echipajelor ardeau acoperişul construcţiei, din lemn, cu învelitoare din tablă, şi o anexă în care se afla centrala termică, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la casele învecinate.

Găleată a arătat că primului proprietar i-au ars anexa cu centrala termică, în interior, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, astereala acoperişului casei pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparate electronice şi documente personale.

De asemenea, s-au degradat pereţii şi planşeul locuinţei, tâmplărie din PVC şi alte obiecte de mobilier.

„Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 36 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, a menționat purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

El a mai arătat că pagubele constatate la cel de-al doilea proprietar au fost mai multe bunuri care au ars din interiorul podului.

De asemenea, focul a degradat planşeul din rigips al pereţilor, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a spus plt.adj Alin Găleată, subliniind faptul că pompierii militari au salvat restul casei tip duplex, dar şi locuinţele învecinate. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de