(FOTO) Ateliere de grafică, modelaj și colaj, la Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” Fălticeni, în cadrul programului “Mici artişti, mari talente”


Intră acum și în grupul de

       Muzeul de Artǎ “Ion Irimescu”, în parteneriat cu Şcolile Gimnaziale “Al. I. Cuza” şi “Ion Irimescu” din Fălticeni, au desfǎşurat în perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2015 o serie de activitǎţi educativ-recreative, dedicate elevilor din ciclul primar şi gimnazial, în cadrul programului  “Mici artişti, mari talente”.

     Potrivit organizatorilor, pe data de 27 octombrie  şi respectiv 4 noiembrie 2015, în Sala” Pictor Aurel Bǎeşu”, au avut loc Ateliere de Graficǎ intitulate ”Roadele toamnei în opera Maestrului Ion Irimescu”, la care au participat elevi ai Şcolii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, coordonați de învățătoarele Daria Prisacariu,  Dumitriţa Clipa şi Maria Vasilache. Lucrǎrile de grafică, dar şi de sculptură ale maestrului au reprezentat surse de inspiraţie pentru micii graficieni.

 Luna decembrie a adus o serie de activitǎţi dedicate sǎrbǎtorilor de iarnă. Elevi ai Şcolii Gimnaziale “Ion Irimescu”, coordonați de  învǎţǎtoarele Micşunica Bucǎtaru, Marcela Cozma şi Marieta Jitaru, au fost implicați in activitǎţi de modelaj în lut, unde brazii, Moş Crǎciunii şi oamenii de zǎpadǎ au întins o horǎ jucǎuşǎ pe planşetele micilor sculptori.

Pe data de 10 decembrie 2015, în Sala “Pictor Aurel Bǎeşu”, elevi din clase diferite, îndrumaţi îndeaproape de cadrele didactice, Daria Prisacariu şi  Dumitriţa Clipa au realizat felicitǎri şi ornamente pentru bradul de Crăciun folosind materiale variate: hârtie coloratǎ, mici figurine din plastelinǎ, globuri din polistiren şi sclipici multicolor.

    Coordonatǎ  de înv. Maria Vasilache, Clasa I C a participat la un Atelier de colaj. Avand ca punct de plecare pomul de iarnă, elevii au dat frâu liber imaginaţiei împodobindu-l cu steluţe din hârtie reciclatǎ, sclipici şi mici figurine colorate. Această  activitate a fost o premierǎ în cadrul Programului ”Mici artişti, mari talente”.

 În a treia zi de Crăciun, de la ora 18.00, Corala “Leon Băncilă” va susține un concert de colinde în incinta  Muzeului de Artă”Ion Irimescu”.


Intră acum și în grupul de