Social – democratii cer scoaterea justitiei de sub control politic


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa ca justitia este atât de politizata încât s-a ajuns ca „lupta împotriva coruptiei sa se transforme în lupta împotriva justitiei”.

În opinia parlamentarului sucevean atât ministrul Justitiei cât si presedintele tarii încearca sa controleze politic justitia. Astfel, în ceea ce-l priveste pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, Mirela Adomnicai a precizat ca acesta a emis, la limita constitutionalitatii, o ordonanta de urgenta prin care modifica atributiile comisiei speciale de la Cotroceni, desi functionarea institutiilor statului nu se reglementeaza prin ordonante de urgenta. Cât îl priveste pe presedintele Basescu, deputatul PSD spune ca DNA deschide sau închide dosare în functie de gradul de simpatie a sefului tarii fata de acestea.

Nici prezumtia de nevinovatie nu mai este respectata si a ajuns sa-si piarda orice semnificatie, este de parere Mirela Adomnicai, care a afirmat ca oricine este chemat la Parchet e considerat vinovat chiar daca, în unele cazuri, nici nu a început urmarirea penala. Aceasta considera ca nerespectarea procedurilor nu este mai putin grava decât vinovatia faptuitorilor si ca DNA, prin scurgerile de informatii, a încalcat dreptul la un proces corect si a recurs la defaimarea persoanei.

Deputatul PSD considera ca ancheta privind scurgerile de informatii din dosarul Remes-Muresan trebuie finalizata, iar cei vinovati trasi la raspundere.


Intră acum și în grupul de